Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

90 GODINA, PREKO 150 ALBUMA - WILLIE NELSON


08.03.2023.


Devedesetogodišnja američka country legenda, Willie Nelson objavio je album “I Don’t Know A Thing About Love”, koji je posvetio velikom prijatelju, kultnom country autoru Harlanu Howardu.Willie Nelson je sa bendom snimio nove verzije 10 pesama koje je napisao Howard tokom šeste decenija duge karijere. Harlan, koji je preminuo 2002, smatra se najvećim country tekstopiscem ikada. Napisao je više od četiri hiljdae pjesama, i više od sto country hitova.



Priča o novom Nelsonovom albumu je počela na jednom davnom druženju kada je Willie odsvirao niz Howardovih novih  pesama, koje je čuo izvršni direktor Atlantic Recordsa Jerry Wexler, što je dovelo do diskografskog ugovora, pa su snimljeni “Shotgun Willie”, “Phases and Stages”, a Nelsonova karijera doživela uspon. Tako je “I Don’t Know A Thing About Love”, zapravo, odavanje priznanja I izraz zahvalnosti velikom autoru.


Willie Nelson će u aprilu napuniti 90 (!) godina I na proslavi njegovog jubilarnog rođendana održaće se koncert pod nazivom “Long Story Short: Willie Nelson 90.

Nelson je sceni prisutan gotovo sedamdeset godina. Objavio je preko 150 albuma, od toga 73 kao samostalni izvođač. 

Posetite METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo veliki izbor naslova legende conutry muzike WILLIE NELSONA!!!