Menu

16x8x23x - 30 godina postojanja, ploča i spot


17.3.2022.

Povodom 30. rođendana, alternativna rok grupa 16x8x23x reizdala je svoj kultni debi album "IZ PRINCIPA!" na ploči. Članovi benda su svoje fanove obradovali i remasterizovanim videom za jednu od najslušanijih pesama sa ovog albuma - "Miloš Šestić".




16x8x23x oformljeni su 1992. godine. Prvu postavu benda su činili Zoran Galečić (bas), Mihajlo Narandžić (bubnjevi), Aleksandar Zarić (gitara) i Vuk Popadić (glas). Svoj debitantski album "IZ PRINCIPA!" objavili su na kaseti za izdavačku kuću Metropolis 1995. godine. Izlazak prvog albuma 16x8x23x prati velika popularnost, učestala koncertna aktivnost i velika medijska zastupljenost.

Tokom '95. godine,  beleže prva mesta na gotovo svim radio stanicama u Srbiji sa različitim singlovima: Studio B – Diskomer – dva broja 1 sa pesmama “Gospodar vremena” i “Sivilo šume”, Radio Kragujevac – sedam nedelja na broju 1 sa pesmom “Kifle sa džemom”, II program  radio Beograda -”To je samo Rock and Roll” tri broja 1 – “Miloš Šestić”, “Kifle sa džemom” i “Hi njen” ...

Spot koji su tada objavili za pesmu “Miloš Šestić” vrteo se na svim televizijama koje su pratile rokenrol, a Studio B je ugostio 16x8x23x u jednočasovnoj emisiji naslovljenoj sa “Ime ovog benda je…” u kojoj su momci iz benda izvodili svoju muziku i birali omiljene tuđe spotove za emitovanje. 

Koncertna i medijska turneja po Srbiji  dovela je do niza rasprodatih samostalnih koncerata u većini gradova u kojima su nastupali. 


Album IZ PRINCIPA možete kupiti OVDE.