Menu
Zašto Kafka? - Zašto Kafka?

Zašto Kafka?

Zašto Kafka?


Metropolis Music

digitalno izdanje

oktobar 2017. godine

Ne zna se kada je bend Zašto Kafka? nastao. Možda je još uvek u nastajanju. Ipak, može se reći da je bend Zašto Kafka? nastao kao rezultat dugogodišnjeg (5-10 godina) zajedničkog rada trojice autora kroz prethodne instrumentalne sastave koji nisu doživeli svoja zvanična izdanja (Mantra i P.U.T.). U tom procesu transformacija, iskristalisala se sama po sebi forma tria koji je počeo oblikovati nove i preoblikovati stare kompozicije nastale u pređašnjem periodu zajedničkog muzičkog stvaralaštva.

Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu sem da je instrumentalna muzika u pitanju. Svakako se osećaju uticaji progresivne muzike 70-tih i modernog zvuka sadašnjice. Bend je uspeo naći spoj od fripovskog King Crimson-a do modernog J Dilla-e. Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja, Zašto Kafka?  

Njihov debitantski album pod nazivom Zašto Kafka?  izdavačka kuća Metropolis Music digitalno je objavila oktobra 2017. godine. Album sadrži 5 numera i sniman je u muzičkom studiju "So What" u Beogradu. 

Članovi benda:

Marko Panić – gitara 
Ljubiša Milošević – bubanj 
Siniša Hadži-Antić – bas gitara

Spisak pesama:

1. Slip Out
2. Indiana
3. 5/8
4. Mantra
5. Music Box