Menu
Virus - Deca Loših Muzičara

Virus

Deca Loših Muzičara


Metropolis Records

CD

avgust 1998. godine

   Grupa Deca loših muzičara (DLM) nastala je 1988. godine u Beogradu. Bend su osnovali Jova Jović -  gitarista, Aleksandar Siljanovski Silja -  pevač, Vladan Miljković Milje -  saksofonista, Zoran Milivojević Mikac -  bubnjar, Zoran Živković - basista i trubač i Ivan Blagojević - Uške trubač. Dve godine kasnije pobedili su na poslednjem "Subotičkom festivalu" pa se njihova pesma "Doživotno osuđen na ljubav" našla na festivalskoj kompilaciji. Album prvenac pod imenom Dobar dan DLM su objavili 1992. godine.  Ovaj album doneo je bendu prve hitove "Zeka", " Ljubomora", "Volim te cvete" i naravno "Dobar dan".  Sledeći album "Prolećni dan" doneo je još veći uspeh, ređali su se hitovi – "Vlade Divac", "Prolećni dan", "Konji ritma". Omot ovog albuma radio je umetnik Uroš Đurić.

  Godine 1998. radili su muziku za predstavu "Virus"  koja je objavljena na disku u saradnji sa Metropolis Records, a onda su, nakon 7 godina, objavili album "Gde cveta Samsung žut" 2005. godine. Sledeće godine pevač Silja napušta bend i na njegovo mesto dolazi glumac Ivan Jevtović. Ipak bend se raspušta 2009. godine i ponovo vraća na scenu 2011. nastupom na "Koncertu godine" u Novom Sadu. U martu 2015. ponovo dolazi do promene pevača – Ivan odlazi iz benda,  a ulogu frontmena preuzima Nenad Petrović.

 Virus 
je treći studijski album benda DLM, nazvan po istoimenoj predstavi Dušana Kovačevića za koju je bend radio muziku. Na albumu se nalaze dve vokalne numere "Ljubav" i "Dezodorans" i instrumentali, među kojima i obrada Ravelovog "Bolera". Interesantno je da pesmu "Ljubav" peva glumac Ivan Jevtović, koji će osam godina kasnije, postati pevač grupe. Za pesmu "Ljubav", koja je postala jedan od najvećih hitova grupe, snimljen je spot. 

Članovi benda:

Jova Jović - gitara 
Aleksandar Siljanovski Silja  - vokal
Vladan Miljković Milje -  saksofon
Zoran Milivojević Mikac - bubnjevi
Zoran Živković - bas 
Borislav Veličković -  truba


Spisak pesama:

1.Dezodorans
2.Sestra plače
3.Bolero
4.Biće sve u redu
5.Smrz'o sam se od straha
6.Špric u kanti
7.Ušao mi dim u oči
8.Haustor
9.Vrata
10.Ljubav


“Jutro miriše na latice 
vrišti biće težak dan 
usporava me zagrljaj 
pomozi mi da preplivam 

ljubav, ljubav …”

      Ljubav