Menu
Verujem ti jer smo isti - Obojeni program

Verujem ti jer smo isti

Obojeni program


Metropolis Records

AK / CD

septembar 1994. godie

   Obojeni program je muzička grupa iz Novog Sada koja je jedna od vodećih u  stvaranju novog talasa i alternativne rok scene na našim prostorima. Postoje mnoge zanimljivosti vezane za ovu grupu značajnu za razvoj muzike u Srbiji.  Oni su prvi bend sa naših prostora koji je gostovao u emisiji „120 minuta“ koja se emitovala na MTV-ju, bio je promovisan od strane John Peel-a u njegovim radio emisijama i 2003. godine je nastupao kao predgrupa svetskoj popularnoj grupi Placebo na njihovom koncertu održanom u Beogradu.

   Bend je osnovao Branislav Babić Kebra 1980. godine. Od samog početka Obojeni program je insistirao na pronalaženju svog autentičnog, nezavisnog zvuka, ali i načina razmišljanja drugačijeg od široko prihvaćenog pa su, shodno tome, prvi album “Najvažnije je biti zdrav” objavili tek 1990. godine. Već sledeće godine objavljuju album “Ovaj zid stoji krivo”, a zatim i prvi “lajv” album – “Prijatelju kočnice ti ne rade baš sve”. Godine 1994. u saradnji sa našom kućom objavljuju album “Verujem ti jer smo isti”. 

   Do danas je Obojeni program objavio još šest albuma – “Ili pet minuta ispred tebe” (1996), “Sva sreća general voli decu” (1999), “Ako nisam dobra šta ćemo onda” (2002), “Da li je to čovek ili mašina” (2005), “Kosomos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom” (2009)  i “Kako to misliš mi” (2012).

   Verujem ti jer smo isti je treći studijski album Obojenog programa koji je objavila izdavačka kuća Metropolis Records. Na ovom albumu je promenjen sastav benda. Novi članovi su bili Danica Milanov, Jovanka Ilić, Dragan Knežević, Vladimir Cinkocki i Ljubomir Pejić. Pesme koje su naišle na najbolji prijem kod publike, sa ovog albuma, su “ABCD avioni” i “Ruža lutanja” koja sadrži rečitativ poznatog umetnika Miroslava Mandića.

Članovi benda:

Branislav Babić - Kebra – vokal
Danica Milovanov - Daca – vokal, prateći vokal
Jovanka Ilić – vokal, prateći vokal
Dragan Knežević – gitara, prateći vokal
Vladimir Cinkocki - Cina – bubnjevi
Ljubomir Pejić - Ljuba – bas gitara
Miroslav Mandić – recitacija na šestoj pesmi

Spisak pesama:

1.Tebe tražim
2.Čarobna su osećanja
3.Pa da!
4.Kočnice
5.ABCD avioni
6.Ruža lutanja
7.Alo Alo
8.Eliot je sreda
9.Pametni i lepi
10.Reforma u vašoj glavi
11.Vi ste ljudi
12.Razgovor



“… Ljubav je podavanje
   Divim se javnim radovima
   I javnim radnicima
   Čistačima ulica, uličnim vrtlarima
   Peračima gradova
   Đubretarima … “

          Ruža lutanja