Menu
U inat sivilu - Nikom Ništa

U inat sivilu

Nikom Ništa


Metropolis Music

CD

novembar, 2018. godine

Bend NIKOM NIŠTA je na domaćoj sceni prisutan već deset godina. Bend je nastao 2008. godine, kao Violet. Na samom početku, bend je ekperimentisao u sferi alternativnog rokenrola. Na njihov zvuk dosta uticaja imao je bend Foo Fighters. Zvuk Violet-a je godinama postajao tvrđi, a bend se opredelio da svoju priču približi domaćoj publici tekstovima na maternjem jeziku. Pored dosta koncerata održanih po Srbiji, bend izdvaja nastup na regionalnom Urban Fest-u u Osijeku, gde je, reprezentujući srpski r'n'r, delio binu sa Eyesburn-om. 2013. godine bend je snimio EP sa pet pesama. Spot za naslovnu numeru „Srce od stakla“, doživeo je svoju premijeru na MTV-ju, a zahvaljujući obradi pesme It's No Good benda Depeche Mode, Violet se našao na međunarodnoj kompilaciji Depeche Rock Covers. Do sada su objavili nekoliko singlova i jedan EP i održali veliki broj koncerata širom Srbije uz učešće na brojnim festivalima.

Nakon dva singla, "Divan Dan" i "Umetnik", i nastupa na Arsenal Festu i Šumadija Festu, bend menja ime u Nikom Ništa.

Njihov debitantski album “U inat sivilu” objavili su u novembru 2018. za Metropolis Music digitalno i na kompakt disku. Na njemu se nalazi deset autorskih numera. Mix i master i produkciju radio je Ivan Ilić Ćili, produkciju vokala Stefan Kovačević Kovča (Bleeding Freedom Studio), a bubanj je sniman u Wild Cat Studio u Kragujevcu. 

O sebi kažu: "Mi smo ekipa entuzijasta. Mi smo očevi, IT preduzetnici, dizajneri, stolari. Mi smo tekstopisci, pevači, muzičari. Mi smo pobednici Demo festivala, bend sa desetogodišnjom kilometražom po malim i velikim binama, po Srbiji i okruženju. Mi smo nastavljači kragujevačke rokenrol tradicije, mi smo bend koji ima šta da kaže i koji ne pravi kompromise da bi ispričao svoju priču. Mi smo NIKOM NIŠTA."

Članovi benda:

Milan Mimmy Kostadinović - vokal, gitara
Branko Dimitrijević - bas
Sava Mirović - gitara, vokal
Vlada Nikolić - bubanj

Spisak pesama:

1. Zapali mrak
2. Brže od straha
3. Robinzon
4. Umetnik
5. U inat sivilu
6. Zažmuri
7. Da li da se boriš
8. Golijat
9. Rekapitulacija
10. Reči