Menu
Svijet glamura - Hladno pivo

Svijet glamura

Hladno pivo


Metropolis Records

CD

april 2011. godine

   Hladno pivo je zagrebački pank–rok bend nastao 1987. godine. Sastav su činili Mile (Mile Kekin), Suba, Tedi i Zoki. Prvi nastup imali su u Kumrovcu maja 1988. godine. Prvi album su objavili 1993. pod nazivom „Džinovski“. Njihova karijera i poularnost gradila se veoma brzo, pa su godinu dana kasnije svirali kao predgrupa američkom pank bendu Ramonsima (Ramones). Od 1999. godine dobijaju još jednog stalnog člana benda (koji je prethodno bio pridruženi), trubača Stipu Mađora. U dosadašnjem toku karijere objavili su još 7 albuma: “G.A.D.”, “Desetka”, “Pobjeda”, “Šamar”, “Knjiga žalbe”, “Svijet glamura” i “Dani zatvorenih vrata”.
   Bend je održao koncerte u gotovo svim državama bivše Jugoslavije, ali i u nekoliko inostranih država. Takođe, nastupali su na mnogim festivalima u Srbiji poput „Beer fest“, „Jelen pivo live“, „Arsenal fest“, itd.

   Svijet glamura je sedmi studijski album grupe Hladno pivo. Ovaj album koji je nastajao u periodu 2009./2010. snimljen je u „ RSL“ studiju početkom 2011. godine, u  produkciji Edija Cukerića. Prvi singl „Ezoterija“, za koji je snimljen i video spot, objavljen je prvog dana proleća 2011. godine. Singlovi sa ovog albuma, „Ezoterija“ i „Pravo ja“, ušli su u uži izbor za hit godine 2012. i 2013.
Arpila 2011. godine, „Svije glamura“, za srpsko tržište, kao licencno izdanje na CD-u, objavljuje izdavačka kuća Metropolis Records.

Članovi benda:

Milan Kekin ( Mile) – vokal
Zoran Subošić ( Zoki) – gitara
Mladen Subošić ( Suba) – bubnjevi
Krešimir Šokec ( Šoki) – bas
Milko Kiš ( Deda) – klavijature
Stipe Mađor Božinović – truba

Spisak pesama:

1.Svijet glamura
2.Ima da te lajkam
3.Fotoaparat
4.Premali grad
5.Evo mene na ručku
6.Pravo ja
7.Kirbaj i kotlovina
8.Može
9.Lift
10.Bilo koji broj
11.Slobodni pad
12.Ezoterija

„... Valjda od rođenja patim
     od kroničnog manjka čakri
     pa iz duhovne garsonjere
     ne vidim više sfere
     tko će ga znati ...„

           Ezoterija