Menu
Sve ili metak - Free Shop Band

Sve ili metak

Free Shop Band


Metropolis Records

AK

septembar 1995. godine

   Free Shop Band  je  1991.  godine u Zrenjaninu osnovao gitarista Aleksandar Đokić – Richie. Od samog starta su predstavljali pravo osveženje na rok sceni svirajući žestoku varijantu fank roka, te su ubrzo postali scenski i muzički jedan od najatraktivnijih sastava. Muzički uzori bili su im Defunk, James Brown i drugi. Za njihove nastupe, naročito u Vojvodini, često se tražila karta više. Pravili su svoje, uglavnom, lokalne koncerte i gostovali na koncertima značajnih srpskih bendova kao što su DLM, KKN, Jarboli, Darkwood Dub ...

 Prvi hit Free Shop Band-a bila je pesma “Promene” koja je objavljena na kompilaciji Brzih bendova Srbije. Jedini album  Sve ili metak objavili su 1995. godine za izdavačku kuću Metropolis Records. Godine 1996. je u pripremi bio i drugi album, ali nažalost do dan danas nije objavljen. Bend u drugoj polovini devedestih prestaje sa radom. Kroz bend je prošla velika ekipa muzičara, osim osnivača Aleksandra Đokića, tu su bili i:
Munjas Duško Pančo - vokal, Stojković Vlada Coka – bubnjevi,udaraljke, Đerić Brane Đera - bubnjevi, Dragan Živković Živa - bas gitara, Milas Aleksandar - bas gitara, Bunford Gabor Buga - saksofon, Ćirić Slobodan Ćira - truba,  Banjac Aleksandar - klavijature, Harmel i Toza - trombon i truba, Ivana Vince i Vesna Vorgić – prateći vokali, Nikola Rađenović - muzička, idejna i moralna podrška, Klem Adam - alt saksofon, Mileta Grujić - klavijature, produkcija i Boža Nikolć - prateći vokali. 

Prvi i jedini album grupe Sve ili metak  snimljen je i miksan u studiju GO GO u Beogradu i u studiju TARCUS u Zrenjaninu. Za pesmu "Svetli u tami" je snimljen spot.

Članovi sastava na prvom albumu: 

Munjas Duško - vokal
Đokić Aleksandar - gitara
Živković Dragan - bas gitara
Đerić Branislav - bubnjevi
Ćirić Bogdan - truba
Stojković Vladimir - udaraljke i bubnjevi 

Gosti:

Milas Aleksandar - bas gitara
Eremić Svetozar - truba
Jerkov Milan - trombon
Bumford Gabor - saksofon
Mileta Grujić – klavijature


Spisak pesama:

A strana

1.Devojka lopov
2.Evropa
3.Svetli u tami
4.Na putu kroz dodir tvoj

B strana

1.Promene
2.Obmana
3.Dolazi sama
4.Ja te hoću
5.Zaboravljam


„ Promene koje osećam na mojim usnama u srcu
 Promene koje ne vidim u ogledalu znam da su tu ... „

                                        Promene