Menu
Soul Infected - Smoke'n'Soul

Soul Infected

Smoke'n'Soul


LP

decembar, 2017. godine

Beogradski reggae sastav Smoke’n’Soul osnovali su 2000. godine Miloš Iković i Vladimir Krkljuš. Već punih sedamnaest godina jedan je od najautentičnijih predstavnika domaće muzičke scene koji se bavi stvaranjem i izvođenjem originalnih autorskih reggae pesama u kojima je prisutan uticaj roots-a, dub-a, dancehall-a, funk-a i srodnih pravaca. 

Sastav je više puta nagrađivan. Sa prvim singlom War Inside of You su 2003. godine nastupili na festivalu Rebel Demo – Battle of bands u Domu omladine Beograda i u konkurenciji od preko 300 bendova osvojili prvo mesto.  Iste godine su usledili brojni  nastupi, između ostalog ispred Juliana Marleya i u Sloveniji na Soča Riversplash Festivalu, a njihov prvi singl je objavljen na kompilaciji Rebel Demo. Prvi album “Smoke’n’Soul” objavili su 2007. godine. Najuspešniji singlovi sa prvog izdanje bili su “Find the Way” i “One Day” za koje su urađene i video prezentacije.

Posle deset godina diskografske pauze u februaru 2017. godine objavili su drugi album Soul Infected  za Metropolis Music. Koncertna promocija digitalnog izdanja albuma održana je krajem februara u Muzičkoj kući Metropolis.  Album “Soul Infected” je 22. decembra iste godine objavljen i na vinilu. Koncertna promocija je održana sutradan u Domu Omladine u Beogradu.

Smoke’n’Soul čine osam afirmisanih muzičara od kojih su njih nekoliko, takođe, članovi poznatih domaćih sastava kao što su Soulcraft, Jimi 3B 666 Blues Band, Organic Toy. 

 Članovi benda: 

Miloš Iković– vokal, ritam gitara, flauta, perkusije
Vladimir Krkljuš– vokal, bubnjevi
Damjan Ćirilović – prateći vokal, bas gitara
Nebojša Potkonjak – prateći vokal, truba
Nikola Petrović – trombon
Dragan Tasić – truba
Rade Martinović – klavijature
Vladimir Tomić – prateći vokal, solo gitara

Spisak pesama:

A strana

1. Infection ( album edit)
2. Give Thanks and Praises
3. I Want U 2 B Mine
4. See Dem Ago Burnin’
5. Funk VS Reggae

B strana

1. Round The Corner
2. Reality World
3. We Got To Get Together