Menu
Ruke (Remastered 2022) - Darko Rundek

Ruke (Remastered 2022)

Darko Rundek


Metropolis Music

CD

oktobar, 2022.godine

Darko Rundek je hrvatski pevač i gitarista koji je svoju karijeru započeo davnih 70 – ih. Od 1987. do 1990. godine bio je frontmen jugoslovenske grupe Haustor koja je imala ogroman uticaj na rokenrol i alternativnu scenu u regionu. Od 1994. godine počinje solistički da se bavi muzikom. Prvi solo album „Apokalipso“ objavljuje 1997. godine.  Nakon drugog albuma „U širokom svijetu“, u Francuskoj počinje da radi i snima novi album „Ruke“ sa nekoliko muzičara što je kasnije dovelo do formiranja Rundek Cargo Orkestra.

 Treći studijski album,  Ruke, Rundek je za srpsko tržište objavio u saradnji sa  Metropolis Records 2002. godine. To je jedno od najznačajnijih licencnih izdanja koje je Metropolis objavio i koje se pojavilo na kaseti i CD-u. Album „Ruke“  je, prema Rundekovim rečima,  nastao iz potrebe da se razvijaju ideje u saradnji sa drugim muzičarima kroz improvizaciju i razmenu. Na promo turneji ovog albuma, bend je postao kompletan jer su mu se pridružila tri nova člana i on se postepeno razvio u projekat Darko Rundek i Cargo Orkestar. Na ovom albumu gostovalo je mnogo stranih i domaćih muzičara – Arnold Achard ( čelo), Rene Aubry ( kuatro), Philippe Botta ( soprano saksofon), Marc Buronfosse, Laurent Le Gall ( dupli bas), Nenad Grahovac (trombon), Jakša Kriletić ( klarinet, saksofon), Jean Baptiste Lava ( gitara), Loma Gosa (muzički kvartet) i Igor Pavlica ( truba).
Pesme sa albuma koje su bile najzapaženije kod publike jesu „Ruke“,  "Sjaj što izdaje“, a pesma „Makedo“ postala je kultna. Za nju je, takođe, snimljen video spot.

Prvi video sa remasterizovanog albuma „Ruke“ je pesma „Sjaj što izdaje“. Pesma je originalno je pisana za film: „Tri muškarca Melite Žganjer“. 


Članovi Rundek Cargo Orkestra su:

Darko Rundek – vokal, bas, gitara, sintisajzer, perkusije
Izabel – violina, električna violina
Đani Pervan – bubnjevi, bas, perkusije, prateći vokal
Vedran Peternel – zvučni efekti, kompjuter
Dušan Vranić – klavir, harmonika, prateći vokal


Spisak pesama:

1.La Comedie des Sens (Remastered 2022)
2.Ista Slika (Remastered 2022)
3.Kuba (Remastered 2022)
4.Mlin Tema (Remastered 2022)
5.Makedo (Remastered 2022)
6.Ruke (Remastered 2022)
7.Sjaj Što Izdaje (Remastered 2022)
8.Sanjam (Remastered 2022)
9.Tigidigi Rege (Remastered 2022)
10.Stojim i Gledam Se Kako Postojim (Remastered 2022)
11.Ti i Ja (Remastered 2022)
12.Mlin Reggae (Remastered 2022)

„ ... A pogledaj što sam nasao
Prevrčući raj i pakao
Divije kose, tamna oka dva
Cvijet bez korjena
Ples je sve što zna
Oooo
Tko te k meni poslao
Da mi anđelima kvariš posao... „

                                   Makedo