Menu
Radiofoniks - Radiofoniks

Radiofoniks

Radiofoniks


Metropolis Music

digitalno EP izdanje

jun, 2018. godine

Radiofoniks je sastav nastao u Beogradu i Kruševcu. Nakon sastava Blues rezervata, Vladislav Vladica Radojević i Dušan Milutinović stvaraju tokom 2017. godine bend čija se muzika transformiše iz garažnog bluz-roka u zvuk koji u sebi sadrži mnoštvo uticaja iz različitih sfera popularne muzike (i kulture uopšte) koji su sklopljeni u homogenu (radiofoničnu) zvučnu celinu. 

Zvuk benda bazira se na bluzu, alternativnom kantriju, rokenrolu, surf-roku i primesama popa, vidljivog pre svega u nekim harmonijskim i aranžmanskim rešenjima. S obzirom na širinu idejnog zahvata koji bend želi da sprovede, grupa je dobila i novo ime. 

Svoje debitantsko ostvarenje Radiofoniks  objavili su digitalno za Metropolis Music juna 2018. godine. Ovo je zapravo EP izdanje koje sadrži 4 autorske numere. Zvuk i produkciju radio je Nemanja Vidojević, a album su počeli da snimaju u februaru 2018. u studiju "Šamarčina" u Vrbasu. Snimatelj materijala je Robert Telčer (Partibrejkers, Veliki prezir, Boye, Anton i Hevi Hipi Bejbi, Plavi Ptičić), a produkcija je delo Roberta Telčera i Nemanje Vidojevića.


Spisak numera:

1. Bejbe, da li osećaš

2. Drugi pokvare sve

3. Radio sam preteško

4. S tobom je uvek toliko dobro


Radiofoniks čine: 

Vladislav Vladica Radojević - lirika, glavni vokal, gitara,
Dušan Milutinović - solo gitara, prateći vokal,
Uroš Vojinović - bubnjevi, perkusije,
Aleksandar Nedeljković - bas gitara, prateći vokal