Menu
Polje snova <br> (QU' HIER QUE DEMAIN) - Van Gogh

Polje snova
(QU' HIER QUE DEMAIN)

Van Gogh


Metropolis Records

CD

april 1998. godine

   Grupa Van Gogh nastala je pre više od trideset godina, tačnije 1986. godine kada su je osnovali gitarista Zvonimir Đukić Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević – Srba. Iste godine objavili su i prvi, uspešan singl „Tragovi prošlosti“, a zatim i album prvenac nazvan kao i bend – „Van Gogh“. Ubrzo po objavljivanju albuma bend je prestao sa radom. Na scenu su se vratili 1990. godine, a već sledeće, 1991. objavili album „Svet je moj“, na kome je Đule svirao gitaru ali i preuzeo ulogu pevača. Ova ploča donosi i prvi veliki hit grupe – „Neko te ima“. Tokom godina Van Gogh je često menjao postave, a jedini stalni član grupe od početka sve do današnjih dana uz Đuleta je bubnjar Srboljub Srba Radivojević. Treći album „Strast“ objavili su 1993, a četvrti album „Hodi“ 1996. godine. Za njim objavljuju i prvi "lajv" album „No Comment“ 1997. i singl „Polje snova“ 1998. kojima započinju uspešnu saradnju sa našom kućom. Saradnja je nastavljena odlično ocenjenim i prihvaćenim  albumom „Opasan ples“ koji je objavljen u februaru 1999. godine, kao i drugim "lajv" albumom objavljenim 2000. godine.

   Posle dve godine pauze, Van Gogh objavljuje "Dr Under"(2002), a za njim i albume "Kolo" (2006), "Lavirint" (2009), "Neumeren u svemu" (2013) i "Ako stanemo gubimo sve" (2016) na kome se nalaze najveći hitovi grupe ponovo snimljeni u drugačijim verzijama.

   Singl, sa dve akustične verzije pesme, Polje snova objavljen je, kao CD izdanje u sardnji sa Metropolis Records aprila 1998. godine.  Iste godine Van Gogh je izabran za Rock Band godine, a "lajv" verzija pesme „Neko te ima“ (sa albuma "No Comment") je proglašena za pesmu godine.

         
Spisak pesama:

1.Polje Snova (Akustično '98)
2.Qu'hier Que Demain (Polje Snova - Mix)


“ ... Divlje su oči želje, kao
      pustinjska žeđ ona zna 
      da krade poslednju kap sa usana
      koje duvaju u jedra ljubavi
      ona je moja pustinjska žeđ
      ona sme da krade
      poslednju kap sa usana 
      koje duvaju u jedra ljubavi ... “

                     Polje snova