Menu
Pakovanje - Branko Radaković

Pakovanje

Branko Radaković


digitalno izdanje

decembar, 2017. godine

Branko Radaković, multimedijalni umetnik (reditelj, muzičar, slikar) rođen je u Paraćinu 1982. godine. Sa jedanaest godina je počeo da se bavi umetnošću, a 1996. godine je osnovao bend Argus u kome je svirao solo i ritam gitaru, pisao tekstove i komponovao. Svirao je i u bendovima Rok Ekspres i Olovni Balon.  Diplomirao je 2005. na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Iste te godine nastanio se u Baču, gde i danas živi i predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi. Napisao je i zbirku pesama Trag koji ostaje.

Godine 2006. počinje da se bavi filmom. Učestvovao je na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i svetu,a njegov kinematografski rad izuzetno cene i domaći i svetski filmski kritičari. 2015. godine  je objavio dokumentarni, višestruko nagrađivani, film "Limunovo drvo". 

Prvi samostalni album Branka Radakovića Pakovanje objavljen je za Metropolis Music i dostupan je na svim većim digitalnim platformama. Na albumu sa nalazi 11 numera čijih je Branko kompletan autor. Tekstovi pesama najvećim delom govore o današnjem stanju u društvu i socijalnim problemima. 

O svom ostvarenju, Radaković kaže: "Melodija je imala presudnu ulogu. U većini slučajeva pesme su nastajale iz neke melodije uz koju  sam, gotovo nesvesno, pevušio uz gitaru."

Branko Radaković je otpevao sve pesme, a u snimanju su učestvovali Nemanja Velimirović (Kofein, E Play) i Srđan Branković (Alogija).

Spisak pesama:

1. Deo sistema
2. Marketing
3. Lažni heroji
4. Istina posmatra
5. Ljudi i prava
6. Sudija
7. Autoriteti
8. Nađi se
9. Kraj snova
10. Svemir trena
11. Ponovo tu

"... Uvek nedostaje taj jedan,
      taj tren koji kasnije boli,
      koji tada kada se dešava,
      ne zna dovoljno da se voli."

                Svemir trena