Menu
Noć - Krstaši

Noć

Krstaši


Metropolis Music

CD

jul 2016. godine

   Krstaši su hard ’n’ heavy, punk - rock bend iz Kraljeva. Početkom 2010. godine Vladimir Krunić okuplja ekipu koja kreće sa aktivnim probama i svirkama u tada aktuelnim kraljevačkim rock’n’roll klubovima. Bend je više puta menjao svoj sastav, a sama ideja o ovom bendu je stara skoro 25 godina. U periodu od 2012. do 2015. godine bend nastupa po klubovima širom Srbije. Autorski rad je jedna od stvari na čemu je bend ozbiljno radio i ulagao dosta vremena, tako da je bend na stvaranju prvog albuma radio pune četiri godine. Tokom godina, nastupali su na najznačajnijim festivalima - Zaječarska gitarijada, Love Fest, Belgrade Demo Fest, Aero rock festival u Kraljevu, Pozitivni koncert... Na Majskoj gitarijadi u Ljubićevu osvojili su treće mesto.
Kritičari su ovaj bend okarakterisali kao veoma dinamičan i kao jedan od naboljih srpskih „lajv“ bendova.   Svoj prvenac Krstaši su objavili u julu 2016. godine za Metropolis Music. Album “Noć” je snimljen tokom 2015. godine u studiju “QUART” u Zemunu i na njemu se nalazi 9 numera u maniru žestokog roka, sa elementima punk-a i metal-a. Pesme koje su sa tog albuma imale najbolji prijem kod publike su „Noc“ i „San“. Promocija albuma održana je 2. jula 2016. godine u Muzičkoj kući Metropolis na kojoj su posetioci uživali u mini koncertu kraljevačkog benda.


„Krstaši izvode sirovu varijantu punk/punk rock-a, vrlo jednostavno postavljenog, obrađenog i realizovanog, sa jasnim porukama, od socijalne, urbane i lične probematike, kao i do onih bazičnih punk stavova, koje je sobom nosilo jedno puno starije vreme. Istina „Noć“ u svom finalnom miksu zvuči dosta „ozbiljnije“ nego njihovi live nastupi, i vredi odati priznanje tandemu kojeg čine : Zoran Timotijević – Zoks i Ivan Nikolić – Coki, koji su bili zaduženi za tonsku, snimateljsku, produkcijsku i postprodukcijsku realizaciju.“

Bane Lokner , TIME MACHINE MUSIC 



 Članovi benda:

Vladimir Krunić - vokal
Goran Milosavljević - ritam gitara
Milan Marković – solo gitara
Milan Rakonjac - bas
Strahinja Đorđević - bubnjevi


Spisak pesama:

1. Noć
2. Poslednji dan
3. Ja želim
4. Moj grad
5. Nikad ne smeš da odustaneš
6. Pod kišom
7. Pogledaj me
8. Nedostaješ
9. San




„ ... Jer kad padneš moraš da ustaneš,
i nikad ne smeš da odustaneš,
udari jako, snažno i surovo,
i na nogama si ponovo ... „   

Nikad ne smeš da odustaneš