Menu
No Comment / Live - Van Gogh

No Comment / Live

Van Gogh


Metropolis Records

AK / CD

jun 1997. godine

   Grupa Van Gogh nastala je pre više od trideset godina, tačnije 1986. godine kada su je osnovali gitarista Zvonimir Đukić Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević – Srba. Iste godine objavili su i prvi, uspešan singl „Tragovi prošlosti“, a zatim i album prvenac nazvan kao i bend – „Van Gogh“. Ubrzo po objavljivanju albuma bend je prestao sa radom. Na scenu su se vratili 1990. godine, a već sledeće, 1991. objavili album „Svet je moj“, na kome je Đule svirao gitaru ali i preuzeo ulogu pevača. Ova ploča donosi i prvi veliki hit grupe – „Neko te ima“. Tokom godina Van Gogh je često menjao postave, a jedini stalni član grupe od početka sve do današnjih dana uz Đuleta je bubnjar Srboljub Srba Radivojević. Treći album „Strast“ objavili su 1993, a četvrti album „Hodi“ 1996. godine. Za njim objavljuju i prvi "lajv" album „No Comment“ 1997. i singl „Polje snova“ 1998. kojima započinju uspešnu saradnju sa našom kućom. Saradnja je nastavljena odlično ocenjenim i prihvaćenim  albumom „Opasan ples“ koji je objavljen u februaru 1999. godine, kao i drugim "lajv" albumom objavljenim 2000. godine.

   Posle dve godine pauze, Van Gogh objavljuje "Dr Under"(2002), a za njim i albume "Kolo" (2006), "Lavirint" (2009), "Neumeren u svemu" (2013) i "Ako stanemo gubimo sve" (2016) na kome se nalaze najveći hitovi grupe ponovo snimljeni u drugačijim verzijama.

   Prvi "lajv" album grupe Van Gogh, No Comment objavljen je 1997. godine za Metropolis Records. Objavljen je na kaseti i CD-u. Album je snimljen na dva koncerta, 23. i 24. januara 1997. godine u SKC-u. Na albumu su se našli najveći hitovi benda iz njihove dotadašnje, deset godina duge, karijere kao i vrlo interesantno izvođenje pesme „Zemlja čuda“, koja je zapravo bila medley velikih hitova -   „Walk On The Wild Side“ - Lou Reed, „Light My Fire“ - The Doors, „You Can't Always Get What You Want“- The Rolling Stones i „Connected“ grupe Stereo Mc's. Što se “pakovanja” tiče i tu je ponuđeno inovativno rešenje – nije bilo naziva pesama na omotu – svaka numera je bila označena drugom bojom. 

Članovi benda:

Zvonimir Đukić Đule – gitara, vokal
Aleksandar Barać – bas
Srboljub Radivojević – bubnjevi
Gordana Svilarević – prateći vokal 
Svetlana Slavković – prateći vokal

Spisak pesama:

1.Extaza
2.Manitua mi
3.Gubiš me
4.SP & SP
5.Haleluja
6.Zemlja čuda
7.Tragovi prošlosti
8.Klatno
9.Buldožer
10.Sreća
11.Basna
12.Kiselina
13.Neko te ima


„ ... Senke su svuda
      senke smo mi
      imas li snage 
      svet promeniti

      Plivaj dalje i dalje
      nemoj cekati brod
      svi smo deca Zemlje
      neko doziva glad ... „

         Zemlja čuda