Menu
New Orient Express - Ivan Kundičević

New Orient Express

Ivan Kundičević


Metropolis Records

CD

oktobar 2009. godine

  Ivan Kundičević je kompozitor i violinista koji je svoju muzičku karijeru započeo još tokom studija violine u Moskvi. Bio je gostujući solista poznatih sastava poput Cologne Chamber Orchestra, Saint George Strings Orchestra, Philharmonic Orchestra of Lima, Peru’s National Symphony Orchestra, i mnogih drugih. Nastupao je na Međunarodnom muzičkom festivalu “ Kamerata de Lima”( 1988/1989. godine), “Bahovom festivalu” u Moskvi, na “ David Oistrak Festivalu” u Moskvi, itd . Od 1992. godine živi i radi u Limi  ostvarivši veoma uspešnu muzičku karijeru. Prvi album koji je objavio nosi naziv “Luces & Sombras”.

Svoj drugi album New Orient Express, koji objavljuje za Metropolis krajem 2009. godine na CD-u, predstavlja neku vrstu elektronskog chill out eksperimenta sa elementima world music-a zbog uočljivog spoja balkanske i peruanske muzike.

“…U njemu sam pokušao i nadam se uspeo da globalizujem ritmove i muzičke etno-motive od Egipta preko Balkana do Latinske Amerike. Elektronske obrade sempliranih deonica daju utisak chill outa i samim tim publika ga je prepoznali i stavila u kategoriju sa ostvarenjima kao „Buda bar“, „Kafe del mar“ ili „Gotan projekt“.”

Ivan Kundičević, Blic

Članovi sastava:

Rodrigo Malnati – akustična gitara
Ivan Kundičević – kompozicije, aranžman
Juan Manuel González – gitara
Manuel Miranda – saksofon
Arturo Arellano,Rodrigo Malnati – sekvencer, efekti
Ivan Kundičević –violina, klavijature
Braća Teofilović – vokali u pesmama: 2, 8, 10

Spisak pesama:

1. Khan El Khalili Bazar
2. Pasha 
3. Karavan 
4. La Luna En El Mar Rojo 
5. Duna 
6. Latina En Cairo
7. Ciudad De Los Muertos 
8. Camino A Memphis 
9. Shisha 
10. Abu Serga 
11. Citadela 
12. Turkish Viagra