Menu
Minimum Sličnosti, Minimum Razlike - Majdan

Minimum Sličnosti, Minimum Razlike

Majdan


Metropolis Music

CD

decembar, 2018. godine

Bend Majdan je nastao 1. aprila 2017. godine u Nišu i čine ga četiri jake kreativne ličnosti u sastavu Nemanja Erić - vokal i gitara, Luka Nikolić - gitara i prateći vokal, Luka Novaković - bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković - bubnjevi. Od samog starta bila je jasna ideja članova ovog kolektiva da se umetnički izraze na sebi svojstven način, stvarajući muziku koju, bez problema, može slušati širi krug ljudi, a da pritom ona nijednog trenutka ne izgubi na suštini i sadržajnosti - kako muzički, tako i lirički.

Teme kojima se bavi njihov prvi album "Minimum Sličnosti, Minimum Razlike" univerzalne su i tiču se pitanja koje svi, u manjoj ili većoj meri, sebi postavljamo- kako se snaći u svom emotivnom mikrokosmosu, kao i svetu koji nas okružuje. Sama muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova, ali uvek i isključivo u funkciji kvaliteta samih pesama. Album je snimljen u beogradskom studiju Devotion , a objavljen u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću  Metropolis Music.

Bend je tokom 2018. godine zabeležio zavidan broj nastupa širom Srbije, a istim tempom planiraju da nastave širom regiona i u 2019. Neki od bendova sa kojima su delili binu uključuju još jednog Metropolis izvođača - bend Nikom Ništa iz Kragujevca, zatim Artan Lili, Ki, Organizam, Random, Fyn i mnogi drugi. Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu kao i pobede na Kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) krajem 2018. godine.

MAJDAN su:

Nemanja Erić - vokal, gitara
Luka Nikolić - gitara, vokal
Luka Novaković - bas gitara, vokal
Ilija Novaković - bubnjevi

Spisak pesama:

1. Lovci
2. Akvarel
3. To nisam ja
4. Prag
5. Biraj svoju prošlost
6. Mojih misli ples
7. Pitam te sad
8. Sve Ok (Samo lepe stvari)
9. Zubi