Menu
Mehanizam - Besne Gliste

Mehanizam

Besne Gliste


Metropolis Music

CD

januar, 2019. godine

Besne Gliste  je osmočlani  crossover bend iz Beograda  nastao u februaru 2010. godine. Njihova muzika bazirana je  na rege i hip-hop zvuku, ali u njhovoj muzici možete čuti i oštre punk, HC i metal gitare,  duvačke deonice ali i skakutavi ska ritam.  Prvo “diskografsko” pojavljivanje benda zabeleženo je na “Bigz kompilaciji” gde su se predstavili pesmom “Armija piona”.

U novembru 2015. objavili su album prvenac pod nazivom "ZugZwang" sniman u studiju 3x2 u Pančevu kod producenta Stefana Gaćeše. Tokom naredne godine objavili su prve spotove i to za pesme  „Pobednik“ i „Propaganda!“.

Početkom 2019. godine objavili su spot za pesmu „Ja znam da si tu“ koja je ujedno bila i najava njihovog novog albuma "Mehanizam".
Album “Mehanizam” (Metropolis Music, 2019) je za nijansu tvrđi od svog prethodnika i bavi se kako društvenim pitanjima i ulogom pojedinca u tom društvu, tako i unutrašnjim borbama i emocijama pojedinca. Snimljen je u Pančevu u studiju 3x2 u saradnji sa producentima Stefanom Gaćešom i Dejanom Sredićem. 

Članovi benda Besne Gliste su:

Filip Marković- MC
Julius Velker -gitara
Novica Vujović - tarabuka
Damjan Aleksić- bubnjevi
Nikola Bjekovć- bas
Lazar Muždalo- truba
Strahinja Hadži-Tonić- saksofon 
Andrija Petrović- trombon

Spisak pesama: 

1. Ja znam da si tu
2. Bez skloništa
3. Zaborav
4. Mehanizam
5. Mr. lova lova
6. Vukodlak, drakula i veštica
7. Senka
8. Drop
9. Crni gavran