Menu
Ljubavna likvefakcija - Sunshine

Ljubavna likvefakcija

Sunshine


Metropolis Records

AK / CD

januar 1998. godine

   Sunshine je beogradski hip-hop / hard rok bend oformljen 1993. godine. Osnovao ga je pevač Branko Bojović (Bane Sanšajn, Džimbrovski) zajedno sa pevačem Đorđem Radivojevićem (Đole Ramirez). Bend nosi naziv Sunshine po jednoj prodavnici ploča u Denveru. Bane i Ramirez su početkom osamdesetih dve godine proveli u Americi gde su i nastali prvi demo snimci u hip-hop maniru, a onda je Bane odlučio da kroz svoju muziku originalno i jedinstveno predstavi ovaj žanr mešajući ga sa hard rok elementima. Članove benda u njihovoj najplodnijoj fazi činili su Bane Sanšajn, Bogi, Đole Ramirez, Staća, Kojot, DJ Andrej, Buca, Jole i Nefa. 

   Prvi studijski album objavili su 1995. godine pod nazivom “Ljubavna likvefakcija”. Najveći hit sa ovog albuma bila je pesma “Žaklina traži sponzora”. Sledeće godine objavljuju  drugi album za izdavačku kuću Metropolis Records i od tada počinje njihova uspešna saradnja koja je trajala dugi niz godina. Dve godine kasnije, 1997. objavljuju singl “Kokane“, zatim naredne godine 1998, reizdanje prvog albuma „Ljubavna likvefakcija“, novi studijski album „Neću da se predam“ ali i prvi i jedini “lajv” album „SUNSHINE ,LIVE“ (2001). Nakon objavljivanja ovog  albuma, Sunshine prestaje sa radom. Bane, sa novom postavom, 2002. godine objavljuje album „Sha Bilo“, a za njim i nekoliko singlova “Nina nana”, “Sun” i, za sada, poslednji objavljeni singl "Tebraxion” 2013. godine

   1998. godine Sunshine je bio na samom vrhuncu karijere i stekao mnogobrojnu publiku. Ta godina je važna za ovaj bend jer su januara 1998. godine reizdali svoj prvi studijski album Ljubavna likvefakcija za Metropolis Records, a u februaru održali veliki koncert u Hali sportova Beograd u organizaciji Metropolis Records. Album "Ljubavna likvefakcija"   je reizdavanjem, prvi put objavljen na CD formatu. Snimljen je u studiju Opera Sound. Remiksi, koji su se, kao bonus pesme, našle na ovom izdanju, snimane su u Inphonic H.D.R. i  Akademija studijima. Pesme koje su stekle najveću popularnost sa ovog albuma su „Žaklina traži sponzora“ i „Priđi mi ti“.

 Spisak pesama:

1.Intro “ Đikanone”
2.Žaklina traži sponzora
3.Kaluđerica
4.Pretty Boy
5.Gudra
6.Priđi mi ti
7.Kurva
8.Makro
9.Manijak
10.Pimp Relief
11.Kurva II
12.Amerika

Bonus
13.Remix “ Priđi mi ti”
14.Extended Wicked Raggamuffin’Style Mix
15.Remix “Pretty Boy”


 “... Ti bi htela lovu, ti bi htela pare
      Jer takve kao ti za ostalo ne mare
      Žuti lanac, to očima ti prija
      Ti padaš na monete i ostalo što sija...”

                Žaklina traži sponzora