Menu
Live! - Sunshine

Live!

Sunshine


Metropolis Records

AK / CD

februar 2001. godine

  Sunshine je beogradski hip-hop / hard rok bend oformljen 1993. godine. Osnovao ga je pevač Branko Bojović (Bane Sanšajn, Džimbrovski) zajedno sa pevačem Đorđem Radivojevićem ( Đole Ramirez). Bend nosi naziv “Sunshine” po jednoj prodavnici ploča u Denveru. Bane i Ramirez su, početkom osamdesetih, dve godine proveli u Americi gde su i nastali prvi demo snimci u hip-hop maniru, a onda je Bane odlučio da kroz svoju muziku originalno i jedinstveno predstavi ovaj žanr mešajući ga sa hard rok elementima. 

Članove benda, u njegovoj najplodnijoj fazi , činili su Bane Sanšajn, Bogi, Đole Ramirez, Staća, Kojot, DJ Andrej, Buca, Jole i Nefa. Prvi studijski album objavili su 1995. godine pod nazivom “Ljubavna likvefakcija”. Najveći hit sa ovog albuma bila je pesma “Žaklina traži sponzora”. Sledeće godine objavljuju svoj drugi album za izdavačku kuću Metropolis Records i od tada počinje njihova uspešna saradnja koja je trajala dugi niz godina.

1997. godine objavljuju singl “Kokane“, zatim reizdanje prvog albuma „Ljubavna likvefakcija“ (1998). Iste godine objavljuju i novi studijski album „Neću da se predam“ i prvi i jedini uživo album „SUNSHINE ,LIVE“ (2001).

Nakon objavljivanja ovog  albuma, Sunshine prestaje sa radom. Bane, sa novom postavom, 2002. godine objavljuje album „Sha Bilo“, a za njim i nekoliko singlova “Nina nana”, “Sun” i, za sada, poslednji objavljeni singl -  “Tebraxion” 2013. godine.

Prvi i jedini uživo album koji je Sunshine objavio jeste  Live!, iz 2001. godine u izdanju Metropolis Records. Na albumu se nalaze snimci koncerata održanih 18. i 19. februara 2000. godine u SKC  Beograd. Album je objavljen na kaseti i CD-u, a producirao ga je Goran Milisavljević. Produkcija i postprodukcija rađena je u studiju O.  
Na ovom izdanju  našli su se hitovi poput “Zig, Zigi”, “ Priđi mi ti”, “ Misli mene gone” i mnogi drugi.

Spisak pesama:

1.Zig, Zigi
2.Priđi mi ti
3.Manijak
4.Puši ga siso
5.Misli mene gone
6.Stranac
7.Kremenko
8.Žaklina traži sponzora
9.Troops Of Sunshine
10.‘ombre
11.Gudra
12.Kurva
13.Um
14.Kokane
15.Gavran
16.Mamino zlato
17.Iza horizonta


"... Da sam zajeban kao Atila Han
     i mesto mača nosim sat-gan
     i daga daga, da ga kada čujem
     volim taj zvuk i tada psujem ..."

               Iza horizonta