Menu
Jin i Jang - Cactus Jack

Jin i Jang

Cactus Jack


Metropolis Music

digitalno izdanje

jun 2017. godine

   Cactus Jack je grupa koja je nastala 1998. godine. Nakon tri godine isključivo klupskih nastupa, svirajući obrade svetskih rock hitova, bend objavljuje svoj prvi CD "Discover" (2002) za izdavačku kuću One Records, sa obradama pesama koji je predstavljao omaž prethodnom radu benda. Drugo diskografsko ostvarenje je multimedijalni maksi singl "Grad" sa tri autorske pesme i spotom za numeru "Nekada".

   2002. godine svirali su kao podrška Ribljoj Čorbi na njihovoj turneji po Srbiji. Trend velikih svirki nastavio se i tokom 2003. godine kada je bend nastupao na EXIT Festival-u, Beer Fest-u i kao podrška na koncertu Deep Purple na beogradskom Sajmištu. Uporedo sa ovim nastupima, Cactus Jack je gostovao i po klubovima širom zemlje. Tokom 2003. bend je objavio još jedan CD "Deep Purple Tribute" (One Record) nakon čega se okreće autorskom radu.

   Album "Natur all" sa 10 autorskih pesama i obradom "Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me" grupe U2, objavljen je 2004. godine za PGP RTS. Godinu dana kasnije, za istog izdavača, objavljen je album "Main Scream" u produkciji Saše Habića. 

   Cactus Jack, pored redovnih nastupa širom zemlje i regiona, vredno radi na novom autorskom materijalu. Pesma "Jin i Jang" je prva u opusu nove postavke koja je formirana 2015. godine. Članovi benda su u julu 2017. godine ostvarili saradnju sa izdavačkom kućom Metropolis Music koja je objavila digitano njihov singl. 

Singl "Jin i Jang" dostupan je na svim većim digitalnim platformama.


Članovi benda:

Stevan Birak Bucko - gitara
Miodrag Krudulj - bas
Paja Bogdanović - vokal
Dragan Živković - bubnjevi
Mladen Gosić - klavijature