Menu
Jednina - Goblini

Jednina

Goblini


Metropolis Music

LP

avgust, 2020. godine

Goblini su pank rok grupa iz Šapca osnovana 1992. Tokom devedesetih godina stekli su izuzetnu popularnost u Srbiji i regionu, naročito u Sloveniji. U prvoj fazi karijere  bili su aktivni od 1992. do 2001. godine. Na scenu su se, na radost fanova, vratili 2010. koncertima u Šapcu i Beogradu.

U saradnji sa izdavačkom kućom Metropolis Music objavili su tri albuma tokom devedesetih - "Istinite priče – l deo" ( 1994),  "Turneja u Magnovenju"  (1997) i "Re Contra" (1999). Saradnja Metropolisa i Goblina nastavlja se dve decenije kasnije kada su objavili remasterizovano reizdanje, ovoga puta i na ploči, albuma "Re Contra" (2018).

4. decembra 2019. godine, Goblini objavljuju za Metropolis sedmi po redu studijski album "Jednina" na CD-u, a 28. avgusta 2020. "Jednina" je objavljena i na vinilu.

Album nam donosi  deset novih pesama snimljenih u studiju "ROAD" u Novom Sadu. Producent  izdanja je Dragan Alimpijević PIK, za fotografiju je bio zadužen Marko Ristić, a  za dizajn omota Leonid Pilipović - Punkerstein. Vinilno izdanje propraćeno je i objavljivanjem video spota za numeru "Negde pred zoru"


Članovi grupe Goblini:

Vladislav Kokotović (bas)
Branko Golubović (vokal)
Alen Jovanović (gitara)
Leonid Pilipović (gitara)
Milan Arnautović (bubnjevi)

Strana A

1. Meso
2. Hvala vam
3. Švić! Švić!
4. Ja, ti ili on
5. Ti si taj

Strana B
1. Zapad-severozapad
2. Žmigavac
3. Il Migrante
4. Mirno more
5. Negde pred zoru