Menu
Jednina - GOBLINI

Jednina

GOBLINI


Metropolis Music

CD

decembar, 2019. godine

Goblini su pank rok grupa iz Šapca osnovana 1992. Tokom devedesetih godina stekli su izuzetnu popularnost u Srbiji i regionu, naročito u Sloveniji. U prvoj fazi karijere  bili su aktivni od 1992. do 2001. godine. Na scenu su se, na radost fanova, vratili 2010. koncertima u Šapcu i Beogradu.

U saradnji sa izdavačkom kućom Metropolis Music objavili su tri albuma tokom devedesetih - "Istinite priče – l deo" ( 1994),  "Turneja u Magnovenju"  (1997) i "Re Contra" (1999). Saradnja Metropolisa i Goblina nastavlja se dve decenije kasnije kada su objavili remasterizovano reizdanje, ovoga puta i na ploči, albuma "Re Contra" (2018).

4. decembra 2019. godine, Goblini objavljuju za Metropolis Music njihov sedmi po redu album "Jednina" koji donosi deset novih pesama snimljenih u studiju "ROAD" u Novom Sadu. Producent ovog izdanja je Dragan Alimpijević PIK, a za dizajn omota bio je zadužen Leonid Pilipović. Album je najavljen singlom "Meso", a  video spot u režiji Vuka Protića za numeru "Ti si taj" dobio je mnogobrojne pozitivne kritike od strane fanova.

Članovi grupe Goblini:

Vladislav Kokotović (bas)
Branko Golubović (vokal)
Alen Jovanović (gitara)
Leonid Pilipović (gitara)
Milan Arnautović (bubnjevi)

Spisak numera:

1. Meso
2. Hvala vam
3. Švić! Švić!
4. Ja, ti ili on
5. Ti si taj
6. Zapad-severozapad
7. Žmigavac
8. Il Migrante
9. Mirno more
10. Negde pred zoru


"... Ti si taj koga čekaju da menja.
Ti si osveta pametnih.
Nada onih koji trebaju rešenja.
I ovaj put, ustaješ za njih! ..."

                                             Ti si taj