Menu
Jalkan Bazz - Blazin' Quartet

Jalkan Bazz

Blazin' Quartet


Metropolis Records

CD

maj 2012. godine

 Blazin’ Quartet je sastav jedinstven na našim prostorima u pogledu muzičke orijentacije. U svojoj muzici mešaju orijentalni i džez žanr, akustični i elektronski, melodijski i ritmični zvuk. 2008. godine pobedili su na Dutch Jazz Competition i Holland Casino Jazz&Pop Award i nakon toga usledila je njihova turneja po Evropi, Aziji i Americi.
Prvi album su objavili 2010. godine pod nazivom “ Finding A Way”, a za njim i “Jalkan Bazz” 2012. Sastav je, između ostalog, svirao u Brazilu, Kini, Grčkoj, Francuskoj i na Tajlandu, a sarađivao je sa brojnim svetski priznatim muzičarima među kojima su Rambo Amadeus i Timoti Robert. Sva četiri člana benda su školovana na prestižnim evropskim muzičkim konzervatorijumima, a pojedinačno su nosioci brojnih muzičkih priznanja.

Drugi album objavili su 2012. godine pod nazivom “ Jalkan Bazz” za izdavačku kuću Metropolis. Album je objavljen na CD-u, a producirao ga je Antonije Pušić poznatiji kao Rambo Amadeus. Zlatko Baracskai je bio jedan od saradnika u realizaciji materijala. Nakon što se Srđan preselio u Pariz, grupa predstavlja novi album “ La mer, la pierre, la terre, l’oiseau “ (Coolabel/Absilone), koji izlazi u maju 2017. i sadrži gostovanja različitih umetnika, ali i priznatog gitariste Federica Casagrande iz Italije.

Članovi sastava:

Srđan Ivanović - bubnjevi
Mihail Ivanov – bas
Joao Driessen – tenor saksofon
Michael Rorby – trombon
Milena Đukanović – orgulje ( u pesmi 1)
Antonije Pušić ( Rambo Amadeus) – električna gitara, vokal ( u pesmama 1, 3, 7, 11)

Spisak pesama:

1. 225 (Call Me)
2. Milo? Flies Over Amsterdam
3. Gianni
4. Hope
5. Zorba The Grieg
6. Jalkan Bazz
7. About Everything (It's Complicated)
8. Dream
9. U.F.N.
10. Conclusion
11 Guchi (Gianni Electric Mix)