Menu
Istinite priče - I deo - Goblini

Istinite priče - I deo

Goblini


Metropolis Records

AK

avgust 1994. godine

   Goblini su punk rock bend iz Šapca koji je svoju muzičku karijeru započeo 1992. godine. Bend su osnovali Alen Jovanović (gitarista), Vladislav Kokotović (basista) i Branko Golubović (vokal). Tokom devedesetih bili su jedan od najuticajnijih bendova, održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost. U prvoj fazi karijere (1994-2001)  objavili su 5 albuma: “Istinite priče“ (1994), „Live In KST“ (1995), „U magnovenju“ (1996), „Turneja u magnovenju“ (1998) i „Re Contra“ (1999). Prestali su sa radom 2001. godine. Na muzičku scenu su se vratili posle gotovo deset godina pauze -  sredinom 2010. godine. Povratnički album “Roba s greškom” objavili su krajem 2013. godine. O Goblinima je 2010. godine  snimljen dokumentarni film “Ima nas gomila”, koji prikazuje celokupnu istoriju benda, njihov početak, razvoj i vrhunac popularnosti. Goblini su tokom dosadašnje karijere objavili ukupno pet studijskih, dva "uživo" albuma i jednu kompilaciju.   

   Istinite priče I deo  -  drugi album Goblina, u izdanju Metropolis Records-a, objavljen je 1994. godine.  Objavljen  je na kaseti, a sniman  u studiju DO-RE-MI. Pesme koje su zabeležile najveći uspeh od strane slušalaca sa ovog albuma su „Cipjonka“, „ eLeSDi se vraća kući“ i „Za Lorenu“. 

 Članovi benda: 

Vladislav Kokotović Vlada – bas, prateći vokal
Nenad Divnić Kića – bubnjevi ( u pesmama „ Ja možda i bi“, „ Cipjonka“, „ Elesdi se vraća kući“, „Internacionala“ i „ Komad noći“)
Nedeljko Nedić Meketa – bubnjevi, prateći vokal 
Alen Jovanović – gitara, prateći vokal
Branko Golubović – vokal

 Spisak pesama:

A strana

1. Ponedeljak
2. Dan “D”
3. Ja možda i bi
4.  Cipjonka
5. Sam – phone – glas

B strana

1. ELeSDi se vraća kući
2. Godine raspleta
3. Internacionala
4.Dan posle
5. Komad noći
6. In Memoriam
7. Za Lorenu


„ ... Ti nikad nećeš saznati
       koliko sam slab
       daj mi sutra
       daj mi sutra sad ...”

     ELeSDi se vraća kući