Menu
Happy New Ear - Van Gogh

Happy New Ear

Van Gogh


Metropolis Records

AK / CD

februar 2001. godine

   Grupa Van Gogh nastala je pre više od trideset godina, tačnije 1986. godine kada su je osnovali gitarista Zvonimir Đukić Đule, pevač Goran Milisavljević, klavijaturista Đorđe Petrović, basista Predrag Popović i bubnjar Srboljub Radivojević – Srba. Iste godine objavili su i prvi, relativno uspešan singl „Tragovi prošlosti“, a zatim i album prvenac nazvan kao i bend – „Van Gogh“. Ubrzo po objavljivanju albuma bend je prestao sa radom. Na scenu su se vratili 1990. godine, a već sledeće, 1991. objavili album „Svet je moj“, na kome je Đule svirao gitaru ali i preuzeo ulogu pevača. Ova ploča donosi i prvi veliki hit grupe „Neko te ima“. Tokom godina Van Gogh je često menjao postave, a jedini stalni član grupe od početka sve do današnjih dana uz Đuleta je bubnjar Srboljub Srba Radivojević. Treći album „Strast“ objavili su 1993, a četvrti album „Hodi“ 1996. godine. Za njim objavljuju i prvi "lajv" album „No Comment“ 1997. i singl „Polje snova“ 1998. kojima započinju uspešnu saradnju sa našom kućom. Saradnja je nastavljena odlično ocenjenim i prihvaćenim  albumom „Opasan ples“ koji je objavljen u februaru 1999. godine, kao i drugim "lajv" albumom objavljenim 2000. godine.

   Posle dve godine pauze, Van Gogh objavljuje "Dr Under"(2002), a za njim i albume "Kolo" (2006), "Lavirint" (2009), "Neumeren u svemu" (2013) i "Ako stanemo gubimo sve" (2016) na kome se nalaze najveći hitovi grupe ponovo snimljeni u drugačijim verzijama.

   Drugi "lajv" album Happy New Ear, multimedijalno izdanje, Van Gogh objavljuje 2000. godine nastavljajući uspešnu saradnju sa Metropolisom. Ovaj album, u produkciji Vlade Negovanovića, snimljen je 19. decembra 1999. godine u Hali sportova na Novom Beogradu i objavljen je u kasetnom i CD formatu. Ovim multimedijalnim izdanjem je grupa, kako sami kažu, stilski krenula na novo muzičko putovanje i otvorila novo poglavlje u vizuelnoj komunikaciji sa publikom. 


Članovi benda:

Zvonimir Đukić - gitara, vokal
Dušan Bogunović - bas gitara
Srboljub Radivojević - bubnjevi 

Spisak pesama:

1.New Ear Kid 
2.Bez oblika 
3.Puls 
4.Extaza
5.Manitu 
6.Demagogija  
7.Zamisli
8.Teška ljubav 
9.Pleme
10.Basna 
11.Brod od papira
12.Opasan ples
13.Teška ljubav 
   
“ Kako daleko bi trebalo otići
  Da bi izgubio nazad do kuće put, do kuće put
  Od ovog grada ove velike duše
  Malo ko će imati pravi ključ
  Ako ne ode sad
  Molitva, tako jak je stisak ljubavi
  Odlazim, tebi se nikad neću vratiti. “
 
                   Teška ljubav