Menu
Guarda Toma! / Veliki prezir - KKN / Veliki prezir

Guarda Toma! / Veliki prezir

KKN / Veliki prezir


Metropolis Records

CD

novembar 2001. godine

   Kanda Kodža i Nebojša (skraćeno KKN) je beogradska rokenrol grupa, nastala 1991. godine, koja u svojoj muzici sadrži i primese regea i džeza. KKN je bend sa dugačkom raznolikom istorijom postojanja i iza sebe imaju, za sada, 7 objavljenih albuma. 

   Prvi album Guarda Toma!  objavljen je za muzičku kuću Metropolis Records. Album je izdat 1996. godine i na njemu se nalazi skup studijski snimljenih pesama i snimaka sa koncerata održanih tokom 1995. godine u Domu omladine Beograd, KST-u i Bitef-u. Na albumu učestvuje i Dejan Vučetić Vuča iz grupe Darkwood Dub. Najveći hit sa ovog albuma je pesma „ Priroda“ za koju je i snimljen spot. Ovaj album je 1996. godine izdat na kaseti, a 2001. godine i na CD-u na kome se, zajedno sa pesmama KKN-a nalazi i debitantski album grupe „Veliki prezir“. 

   Grupu  Veliki prezir osnovao je Vladimir Kolarić u Vrbasu 1994. godine.  Pored Vlade u toj prvoj postavi benda su bili i Slavko Kontra, Predrag Ilčešin i Dušan Kuzmanović. U ovom sastavu su snimili prve demo snimke, a na leto 1996. godine i debitantski album nazvan po bendu „Veliki prezir“ za izdavačku kuću Metropolis Records. Nakon ovog, vrlo uspešnog, prvenca objavili su još tri albuma.

   Svoj prvi studijski album, grupa Veliki prezir objavila je 1996. godine pod nazivom Veliki prezir. Album je objavio Metropolis Records na kaseti. Zbog kvaliteta izdanja i velike popularnosti koju je bend stekao, pojavila se potreba za reizdanjem njihovog prvenca, ovoga puta na CD formatu. To se i desilo 2001. godine. Celokupan album izašao je na CD-u na kome se, pored njihovog albuma, našao i debitantski album grupe Kanda Kodža i Nebojša „ Guarda Toma!“. 

Spisak pesama:

1. KKN - Priroda
2. KKN - Toma Bebić
3. KKN - Solita Kandža
4. KKN - Skela Hej Haj!
5. KKN - Sisa
6. KKN - Guzotoni
7. KKN - Dani Turskog Filma
8. KKN - ...U Kojoj Stanko I Nebojša
9. KKN - Staklo
10.KKN - Visokogradnja
11.KKN - Prava (Ekonomik)
12.KKN - Put Za Tunu
13.Veliki prezir - Svetleće
14.Veliki prezir - Padati
15.Veliki prezir - Samo tebe znam
16.Veliki prezir - Reke teku brodovima
17.Veliki prezir - Minnesota
18.Veliki prezir - Između
19.Veliki prezir - Ne znam
20.Veliki prezir - Vreme
21.Veliki prezir - Dobro je
22.Veliki prezir - Budi Sunce
23.Veliki prezir - Odvodi
24.Veliki prezir - Na tragu