Menu
Don't Happy Be Worry - Rambo Amadeus

Don't Happy Be Worry

Rambo Amadeus


Metropolis Records

AK / CD

septembar 2000. godine

   Rambo Amadeus (Antonije Pušić) je crnogorski muzičar i tekstopisac. Svojom kontroverznošću i jedinstvenošću, izdvojio se na muzičkoj sceni i postao veoma prepoznatljiv i značajan u svetu muzike regiona. Smatra se da je on tvorac naziva “turbo folk”. Tekstovi njegovih pesama su često  satirični, a centralne teme su čovekova priroda i socio – politički problemi. Iza sebe ima mnogo uživo nastupa, kako na najznačajnijim festivalima širom Evrope, tako i na solističkim koncertima. Njegovi koncerti su uvek interaktivni, puni improvizacije i humora.

   Objavio je više od deset albuma.  Diskografsku karijeru je započeo 1988. godine albumom „O tugo jesenje“, a zatim su usledili „Hoćemo gusle“ (1989), „Psihološko propagandni komplet M-91“ (1991), kao i „Titanik“ (1997). Saradnju sa našom kućom je započeo 2000. godine objavljivanjem albuma „Don’t Happy Be Worry“. Dve godine kasnije objavljuje i „lajv“ album „Bolje jedno vruće pivo, nego četiri 'ladna“. Do danas je objavio još tri albuma – „Oprem dobro“ (2005), „Hipišizik metafizik“ (2008) i "Vrh dna" (2015). Tokom svoje bogate muzičke karijere snimao je i muziku za predstave, dečiju muziku i dva zajednička albuma, prvi sa Goranom Vojvodom, a drugi sa Miroslavom Savićem. 

   Prvi studijski album koji je Rambo izdao za muzičku kuću Metropolis Records bio je Don’t Happy Be Worry, septembra 2000. godine. Album je objavljen na CD-u i kaseti. Na njemu se nalazi pesma “Laganese” koja se izdvaja po tome što u njoj, norveški novinar Asne Seierstad, peva norvešku tradicionalnu pesmu „ Eg rodde meg ut pa seiegrunnen“. Ovaj album producirao je Iztok Turk. U pesmi „Čoban je upravo napustio zgradu“ delimično je korišćena melodija pesme „Zora je svanula“ Nede Ukraden. Za pesmu „Moj skutere“, muziku pozajmljuje od Olivera Dragojevića, dok su u pesmu „Izađite molim“ ubačeni delovi dijaloga iz filma „Variola vera“.

Članovi benda:

Mihailo Krstić – bas
Goran Ljuboja Trut – bubnjevi
Antonije Pušić ( Rambo) – gitara, vokal

Spisak pesama:

1.Izađite molim ( Variola Vera)
2.Švancwald Klinik
3.Hej haj barikade
4.Maroko, zemljo obećana
5.Teško gorko lako
6.Samrt Time ( Đesi Đenis)
7.Moj skutere
8.Don’t Happy, Be Worry
9.Laganese
10.Kukuruz za moju bivšu dragu
11.Čoban je upravo napustio zgradu ( Čobane, vrati se)


“... Napolju je opasno 
     Zamandali djecu u kući
     zavjese namakni
     prozore zatvori,
     komšiji od zavisti
     da crkne krava
     kompjuter kupi
     windows otvori
     Don’t happy be worry ..."
 
      Don’t Happy Be Worry