Menu
Do You Really Wanna Play? - Schime Trio

Do You Really Wanna Play?

Schime Trio


Metropolis Music

CD

novembar 2016. godine

   Džez sastav Schime Trio osnovali su trojica mladih muzičara koji gaje zajednički entuzijazam prema ovom muzičkom žanru i eksperimentisanju u njegovim okvirima. Predstavnik sastava je Luka Ignjatović, profesor džez saksofona na FMU u Beogradu. Studije je završio u Amsterdamu na džez odseku, honorarno je bio član Big Band-a RTS-a, a član je i European Saxophone Ensemble. Schime Trio je sastav bez harmonskog instrumenta i to im daje širi dijapazon mogućnosti izvođenja originalnih kompozicija Luke Ignjatovića.
Boris Šainović, drugi član sastava, je veoma talentovani kontrabasista koji je završio  „MŠ Stanković“, a na  jesen 2016. godine  započeo je studije na džez odseku u FMU
Predrag Milutinović je treći član i  jedan je od najboljih  naših bubnjara mlađe generacije. Sarađivao je sa Ignjatovićem u Qzama Quartet-u, član je Vasil Hadžimanov Band-a, kvarteta Maksa Kočetova, kao i trija Avenija sa američkim saksofonistom Dejvidom Binijem.

Ovi talentovani muzičari su svoju autorsku muziku izneli pred publiku  debitantskim albumom  Do You Really Wanna Play?  koji je  novembra 2016. godine objavio Metropolis Music u okviru svoje džez etikete. Trio je album predstavio na 32.beogradskom džez festivalu. Svirali su u Sali Amerikana DOB-a sa gostom Savom Miletićem. Ljubitelji džeza su vrlo visoko ocenili njihov nastup, a dobili su i sjajne kritike od strane kritičara čuvenog časopisa "Downbeat Magazine". Koncertna promocija ovog izdanja je održana 24. novembra u Muzičkoj kući Metropolis. 

U decembru 2016. godine, Schime Trio nastupao je kao predgrupa na koncertu dobro poznatog beogradskog džez sastava „Fish In Oil“. Svirali su pred punom salom Amerikana DOB-a, a njihova jednočasovna jedinstvena muzika oduševila je publiku.


Članovi benda:

Luka Ignjatović – saksofon
Boris Šainović- kontrabas
Peđa Milutinović – bubnjevi

Spisak pesama:

1. Zlatiborology
2. Selfishness
3. Do You Really Wanna Play?
4. Water
5. Šmaušć
6. Relativity