Menu
Crna kutija - Čovek vuk

Crna kutija

Čovek vuk


Metropolis Music

CD

decembar 2014. godine

   Čovek vuk je alternativni bend iz Beograda formiran 2013. godine od strane članova grupe Block Out. Nakon što je Nikola Vranjković napustio Block Out, Milutin Jovančić Mita, Aleksandar Balać, Miljko Radonjić i Dejan Hasečić nastavljaju sa aktivnostima ali ubrzo bivaju primorani da promene ime benda. “Čovek vuk” je, inače, scenski alter ego frontmena grupe Milutina Jovančića. Bend je svoj prvi i, za sada, jedini album objavio 2014. godine za Metropolis Music. Naredne godine, 2015, u bend dolazi klavijaturistkinja Luna Škopelja, ali je nešto kasnije menja Ivan Klajner.


   Debitantski album Crna kutija  bend je objavio krajem 2014. godine. Album na kome se nalazi 11 pesma snimljen je u Studiju O. Svi tekstovi su autentični i prepoznatljivi. Pisao ih je sam vokal grupe – Milutin Jovančić. Ako, neizbežno, poredimo ovaj album sa BO albumima, može se reći da se ovim izdanjem Mita i ekipa vraćaju “korenima”, počecima karijere i zvuku sa prva dva albuma. Omot je dizajnirao Milutin Jovančić, u svom, prepoznatljivom  stilu. 

"Ovo je album koji karakterišu dve stvari: jedna je dubina, a druga je tama. Dubina se čuje u glasovima, čuje se u instrumentima i sasvim sam siguran da ćete je otkriti u onome što ova grupa želi da vam saopšti. S druge strane, ovo je album očigledno mračnog raspoloženja, ali ono što je u njemu najbolje je to što ta tama nije rezultirala ničim negativnim“, izjavio je Aleksandar Saša Žikić. 

BARIKADA

Članovi benda:

Milutin Jovančić - vokal
Aleksandar Balać - bas, sintisajzer
Miljko Radonjić - bubnjevi
Dejan Hasečić - gitara

Spisak pesama:

1. Ko da zna
2. Novo odelo
3. Bednik
4. Mala Vida
5. Stvar nije OK
6. Reka
7. Sreda
8. Ko si ti
9. Dlan
10. Oblak 



" Ako te potraži i pronađe 
pod stolom pitaj ga
Ko si ti 
da kradeš mi san 
kad ne želi da spavam
Ko si ti 
da krades mi strah 
kad hoću da se bojim
Ko si ti 
da krades mi glad 
u meni sitost ne postoji
Ko si ti
da nosiš moje lice ... "

     Ko si ti