Menu
Čekam - Odvojena stvarnost

Čekam

Odvojena stvarnost


Metropolis Records

AK

decembar 1995. godine

   Pank rok bend Odvojena stvarnost nastao je 1992. godine u Novom Sadu. Bend su osnovali Đorđe Mijatović – gitarista, Vasa  Mijatović – bubnjar, Željko Baćanov – pevač i basistkinja Gordana Mijatović Džakula. Bendu su dali ime  po knjizi Karlosa Kastanede. U prvoj fazi karijere koja je trajala do 1999. godine objavili su dva kasetna izdanja - “Samo za sebe“ 1993. godine i nepune tri godine kasnije, album “Čekam“. Bend se vratio na scenu 2012. godine sa novim bas gitaristom Vladimirom Ristićem. Treći album pod nazivom “Prava sreća tek dolazi” objavili su 2013. godine.

   Njihov drugi album Čekam  sa 11 pesama snimljen je u novosadskom studiju DO RE MI. Odlično ocenjen i od strane publike i od strane kritike, album je postao veoma popularan i emitovan na radio stanicama. Na ovom albumu preovlađuje noisy zvuk, kao i tekstovi na engleskom jeziku. U pesmama „Robot“ i „Aut“, kao gost, violinu je svirala Svetlana Vuković.

„Odvojena stvarnost isporučuje čist adrenalin bez trenutka predaha. Kreativnost ovih Novosađana je sada dobila svoju potvrdu. Mnoge stvari ukazuju da se na ovaj savršen bend mora ozbiljno računati, posebno na kraju godine kada se budu pravile liste najboljih izdanja.” - 

Aleksandar Lazarević, Ukus Nestašnih - 1996. godina

Članovi benda:

Đorđe Mijatović – gitara 
Vasa  Mijatović – bubnjevi 
Milan Miladinov – gitara 
Gordana Džakula – bas
Siniša Miletić – vokal

Spisak pesama:

A strana

1. Feelings
2. Robot
3. Manipulation
4. Čika Pera
5. Meaning
6. Čekam

B strana

1. Aut
2. Breacking
3. Volim ga
4. B.P.O.!!
5. Separate Reality



„ Imam jedan mali problem
  Mali problem imam ja
  Problem koji imam sad,
  Neka bude samo moj.“

                    Aut