Menu
Bolje jedno vruće pivo nego četiri ' ladna - Rambo Amadeus

Bolje jedno vruće pivo nego četiri ' ladna

Rambo Amadeus


Metropolis Records

AK / CD

jun 2002. godine

   Rambo Amadeus (Antonije Pušić) je crnogorski muzičar i tekstopisac. Svojom kontroverznošću i jedinstvenošću izdvojio se na muzičkoj sceni i postao veoma prepoznatljiv i značajan u svetu muzike regiona. Smatra se da je on tvorac naziva “turbo folk”. Tekstovi njegovih pesama su često  satirični, a centralne teme su čovekova priroda i socio – politički problemi. Iza sebe ima mnogo uživo nastupa, kako na najznačajnijim festivalima širom Evrope, tako i na solističkim koncertima. Njegovi koncerti su uvek interaktivni, puni improvizacije i humora.

   Objavio je više od deset albuma.  Diskografsku karijeru je započeo 1988. godine albumom „O tugo jesenje“, a zatim su usledili „Hoćemo gusle“ (1989), „Psihološko propagandni komplet M-91“ (1991), kao i „Titanik“ (1997). Saradnju sa našom kućom je započeo 2000. godine objavljivanjem albuma „Don’t Happy Be Worry“. Dve godine kasnije objavljuje i „lajv“ album „Bolje jedno vruće pivo, nego četiri 'ladna“. Do danas je objavio još tri albuma – „Oprem dobro“ (2005), „Hipišizik metafizik“ (2008) i "Vrh dna" (2015). Tokom svoje bogate muzičke karijere snimao je i muziku za predstave, dečiju muziku i dva zajednička albuma, prvi sa Goranom Vojvodom, a drugi sa Miroslavom Savićem. 

   Rambo Amadeus je juna 2002. godine za Metropolis objavio treći "lajv album" Bolje jedno vruće pivo nego četri 'ladna. Materijal je snimljen tokom Rambovog koncerta u Skoplju, a objavljen je  na kaseti i CD-u, na kome se nalaze bonus pesme “Motel Černobil” i “Na ovim prostorima ( Bend aid za rakiju)” koja je postala veliki Rambov hit. 

Članovi benda:

Mihailo Krstić – bas
Goran Ljuboja Trut – bubnjevi
Antonije Pušić ( Rambo) – gitara, vokal

Spisak pesama:

1.Bolje jedno vruće pivo, nego četiri 'ladna
2.Predrasude
3.Maroko, zemljo obećana
4.Đe si Đenis
5.Rambovo normalno kolo
6.Čobane vrati se
7.Kako se zapravo pravi hit
8.Variola Vera
9.Ašik mlaka vodo meraklijska
10.Otiš'o je svak' ko valja
11.Prijatelju (Ispod sača)
12.Prijatelju (Sa roštilja)
13.Kad bi sve žene na svetu
14.Sega Mega
15.Evribadi dens nau
16.Ja sam robot u srcu i duši

Bonus:
17.Motel Černobil
18.Na ovim prostorima (Bend aid za rakiju)


“Odje se vrijeme računa u nazad
  A prostor se kida na tanke fete
  I samo za sranja dovoljno prostora ima
  Na ovim prostorima.

  Rakija, rakija svemu je kriva rakija
  Zbog tebe rakijo ženiću se ja …”

  Na ovim prostorima ( Bend aid za rakiju)