Menu
Mioljub Krsmanović - generalni direktor

Mioljub Krsmanović - generalni direktor

Kao osnivač  Metropolis Music Company diskografijom se bavi od 1994. godine. Više od dve decenije sarađuje sa brojnim  grupama iz čitavog regiona plasirajući njihovo  stvaralaštvo kroz izdanja, video produkciju i koncertne aktivnosti. 
  
Mioljub Krsmanović  apsolvirao je na Elektrotehničkom fakultetu, a diplomirao  na Fakultetu kompjuterskih nauka u Beogradu. Još kao srednjoškolac počinje da radi u omladinskom programu “Radio Podrinje” u Loznici. Tokom studija elektrotehnike od 1985. do 1989. godine tonski je realizator omladinskog programa “Ritam srca” na Studiju B, a zatim jedan od osnivača i prvi tehnički direktor „Omladinskog radija B92“.  Učestvuje u osnivanju radija “Indeks“ čiji je ujedno i prvi tehnički direktor, a od 1995. do 1997. godine na funkciji je direktora i glavnog i odgovornog urednika „Radija S“.  2000. godine osniva  prvu muzičku televiziju - "TV METROPOLIS". 
 
Od 2001. do 2014. godine predsednik je Grupacije diskografa u Privrednoj komori Srbije. Jedan je od osnivača Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS, 2002. godine),  a sada je  potpredsednik Upravnog odbora. U OFPS-u je zadužen za međunarodnu saradnju i stalni je učesnik svetskih i evropskih IFPI ( The International Federation of the Phonographic Industry) konferencija. Član je Odbora za kreativnu industriju i  potpredsednik Grupacije diskografa Privredne komore Srbije.

Oženjen je i otac troje dece.