Menu

VEČE POSVEĆENO DOLORES O'RIORDAN 2. FEBRUARA U METROPOLISU


31.01.2023.


Prošlo je pet godina od prerane smrti Dolores Mary Eileen O'Riordan (Ballybricken, Irska, 6.09.1971. – London, 15.01.2018.), irske kantautorke, pevačice grupe „The Cranberries“. Tim povodom, u četvrtak, 2. februara, u saradnji sa bendom „theINVISIBLES“, organizujemo specijalno veče, jedinstveni nastup posvećen Dolores. 



Dolores O’Riordan je vodila sastav „The Cranberries“ od osnivanja benda 1990. godine i sa njima objavila osam albuma. Tokom pauze u radu benda, od 2003. do 2009. godine Dolores je ostvarila zapaženu solo karijeru.  Preminula je iznenada u Londonu gde je boravila povodom snimanja novog albuma grupe.





U četvrtak, 2. februara pripremamo poseban muzički program posvećen Dolores - Miodrag Kovačević, multimedijalni umetnik, filolog i član sastava theINVISIBLES izvešće polučasovni performans u kome će čitati neke zanimljive izjave koje je Dolores davala u intervjuima, a koje otkrivaju njenu ličnost, između izjava izvodiće acapella fragmente njenih pesama koji ne ulaze u repertoar koncerta koji sledi odmah nakon performansa. U koncertnom delu će akustičarski sastav theINVISIBLES izvesti na svoj način najveće ali i one manje poznate hitove Dolores i  "The Cranberries". 
Program počinje u 20.30, ulaz je besplatan. Rezervacije na 063/237-020.
Metropolis, Makedonska 21, mesto gde živi muzika!!!