Menu
Kalendar događaja
  • 15
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 16
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 17
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 18
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
  • 22
    maj
    20h
    METROPOLIS PLAYLIST
    DJ SET
Hot in Shop

USKORO STIŽE REIZDANJE POSLEDNJEG ALBUMA GRUPE NIRVANA - "IN UTERO"


11.09.2023.


Prošlo je gotovo tri decenije od kada je Nirvana objavila poslednji studijski album. "In Utero" je objavljen 21. septembra 1993. godine u izdanju diskografske kuće "Universal Music" koja će uskoro  reizdanjem obeležiti tridesetogodišnjicu ovog antologijskog albuma.



Album "In Utero" je na neki način značio i kraj grupe nirvana. Kurt Cobain je preminuo sedam meseci nakon što je album objavljen. Iako album nije postigao uspeh kao slavni prethodnik ("Nevermind"), danas se smatra jednim od najznačajnijih albuma devedesetih godina. Uostalom, numere poput "Rape me", "All Apologies", "Heart-Shaped Box", "Milk It" spadaju među najbolja Cobainova dela.
Na predstojećem reizdanju povodom 30. godišnjice, koje će Universal objaviti 27. oktobra, naći će se ukupno 72 numere od koji 53 nisu do sada objavljene. Radi se o snimcima nastupa iz Los Anđelesa i Sijetla, uz  šest bonus pesama snimljenih uživo u Springfilda, Njujorku i Rimu.
Reizdanje će biti objavljeno u više razlićitih verzija, između ostalih Super Deluxe Edition takođe će  uključivati uklonjivu akrilnu ploču sa prednjim poklopcem sa zaštitnim znakom albuma, knjigu sa tvrdim povezom od 48 stranica sa neobjavljenim fotografijama, novodizajnirani fanzin od 20 stranica, kao i litografiju plakata turneje po Los Anđelesu.

Posetite naš METROPOLIS SHOP, istražite našu ponudu izdanja grupe NIRVANA.