Menu

PHIL MANZANERA USKORO OBJAVLJUJE MEMOARE


26.12.2023.


Legendarni gitarista jednog od najpopularnijih engleskih bendova ROXY MUSIC uskoro će objaviti memoare "Revolucion to Roxy".

Knjiga legendarnog gitariste, koja prati njegovu fascinantnu porodičnu istoriju, kao i muzičku karijeru, biće objavljena u martu 2024.

Pored Impresivne muzičke karijere Manzanere, od  umetničkog roka Roxy Music, preko progresivnog zvuka sa bendovima  Quiet Sun i 801,  ali i njegovog rada sa benedovima Yes i Asia knjiga takođe istražuje Manzanerinu porodičnu istoriju u nekim detaljima.U saopštenju za medije, Manzanera dalje objašnjava: "Napisao sam ove memoare za moju englesku i kolumbijsku porodicu, drage prijatelje i ljubitelje muzike, koji prate moje muzičke obrte i preokrete više od pola veka. To su memoari koji obuhvataju moje detinjstvo 50-ih na Kubi, Havajima i u Venecueli, kao i odrastanje 60-ih Londonu ali i početak muzičke karijere koja i dalje obogaćuje moj život.

"Roxy Music  je važan deo priče ali se nadam da će čitaocima moja porodična istorija biti interesantna kao i moje muzičke avanture" dodao je Manzanera.
Specijalno, ograničeno izdanje knjige u pakovanju sadrži cd sa 10 numera od kojih polovina nije objavljenauCD-a uključujući pet numera koje nisu objavljene, Bug Eyes masku za spavanje i  Firebird V11 gitarsku značku. 
 Tokom 2022. godine, Roxy Music su se ponovo okupili, prvi put od 2011. godine povodom obeležavanja 50 godina od njihovog  debi albuma koji je objavljen1972. godine. Bend je svirao predstave u Severnoj Americi pre nego što se vratio u Veliku Britaniju na koncerte u Glazgovu, Mančesteru i Londonu.



Posetite METROPOLIS SHOP, ponudi imamo antologijska izdanja ovog legendarnog benda.