Menu

NOVI ALBUM JAMESA ARTHURA – BITTER SWEET LOVE DEBITOVAO NA PRVOM MESTU NAJTRAŽENIJIH ALBUMA U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU!


08.02.2024.


Britanski umetnik James Arthur objavio je nedavno svoj novi, peti po redu, studijski album Bitter Sweet Love (Columbia Records), koji se odmah po izlasku našao na prvom mestu zvanične britanske TOP 100 liste albuma: https://www.officialcharts.com/charts/albums-chart/

Album uključuje uspešne singlove koji su proteklih meseci ulepšavali etar radio stanica širom sveta:
‘A Year Ago’, ‘Blindside’, ‘Just Us’, Homecoming’, ‘Sleepwalking’ & Bitter Sweet Love  .

Novi album, James  Arthur je promovisao  zapanjujućim akustičnim nastupima u odabranim muzičkim radnjama širom Britanije.
Rad na ploči Bitter Sweet Love odvijao se u više faza, jer je Arthur u potrazi za najboljim zvukom i atmosferom albuma, džemovao sa mnogobrojnim producentima. Onaj koji je konačno kliknuo sa njim je Steve Solomon iz Los Anđelesa, sa kim je James napisao jedan od svojih najvećih hitova, "Say You Won't Let Go". Na kraju album je fniširan prošlog leta  u studijima Milaco  u južnom Londonu, a rezultat je zrelo muzičko delo, besprekornog kvaliteta koje definiše dosadašnju karijeru britanskog crooner-a.


Za ovu godinu Arthur je isplanirao veliku svetsku turneju, mnogobrojne arene u Ujedinjenom kraljevstvu su već rasprodate, uključujući  londonske Wembley   i O2 arene. Nakon ovih uspeha, James Arthur je najavio koncert u rodnom gradu (Middlesbrough), na stadionu Riverside, 8.juna. Ovo će ujedno biti i najveći koncert Jamesa Arthura do sada, na kome ćemu se pridružiti gosti McFly i Lauran Hibberd.

James Arthur je jedan od najstrimovanijih pevača današnjice, u proseku ga mesečno sluša preko 38 miliona slušalaca, samo na servisu Spotify. Njegova četiri studijska albuma ušli su u prvih deset najboljih albuma na britanskoj top listi, dok je album "Back From The Edge" (2016), bio i na vrhu ove top liste. Istorija se ponovila i sa novim album, jer je "Bittersweet love" odmah po izlasku debitovao  na prvom mestu britanske top liste!


Njegovi hitovi "Impossible", "Can I Be Him","Sun Comes Up", "Naked", "Empty Space", "Rewrite The Stars", "Falling Like The Stars","Train Wreck" i "Lasting Lover" su dostigli platinaste tiraže. Pesma "Say You Won't Let Go" otvorila mu je vrata u Americi i bila je najstrimovanija pesma 2016.godine, sa preko 4 milijarde strimova i 1.5 milijardi pregleda spota na kanalu You Tube. Ovaj singl je u fizičkoj prodaji dostigao dijamantski tiraž što znači da je prodat u 10.miliona primeraka. Samo sto muzičara je imalo ovu čast, od kada postoji zvanična evidencija prodaje nosača zvuka!‚


Sve datume Bitter Sweet Love turneje pogledajte na linku 


Fotografije: Sony Music / Menart