Menu

DUBIOZA KOLEKTIV - NAJPOZNATIJI ALBUMI PRVI PUT NA VINILU


12.12.2023.


Jedan od najpoznatijih regionalnih bendova DUBIOZA KOLEKTIV ove godine slavi 20. rođendan. Tim povodom diskografska kuća MENART objavila je na vinilu neke od njihovih najpoznatijih naslova. Posetite naš METROPOLIS SHOP, „u živo“ ili „online“ - antologijski albumi FIRMA ILEGAL, 5 DO 12, WILD WILD EAST i APSURDISTAN po prvi put su na dostupi na vinilu.

DUBIOZA KOLEKTIV nastala je 2003. godine. Prvim albumima „Dubioza Kollektiv“ i „Dubnamite“ predstavili su svoj jedinstveni „crossover“ stil koji uključuje hip hop, dub, rege, rock, punk, elektronsku muziku ali i balkanski melos. Ipak, veliku popularnost, koja osim Bosne i Hercegovine uključuje i ostatak regiona, stekli su sa prvim album na maternjem jeziku – „Firma Ilegal“, objavljenim 2008. godine za beogradski PGP RTS. Usledio je album „5 do 12“ (Menart, 2010) a zatim i uspešan izlazak na svetsko tržište sa petim albumom „Wild Wild East“.

„DUBIOZA“ iza sebe ima ukupno 10 albuma i na stotine uspešnih koncerata u zemlji, regionu, ali i širom sveta. Redovni su učesnici velikih festivala, binu su „delili“ sa najvećim svetskim imenima, jezičku barijeru su odavno prevazišli pa se ogromna baza fanova se uvećava sa svakim narednim albumom, bez obzira da li je album na „našem“ ili „engleskom“ jeziku.



Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo pomenuta reizdanja ali i aktuelni album AGRIKULTURA  grupe DUBIOZA KOLEKTIV.