Menu
Kalendar događaja
Hot in Shop

Cactus Jack objavio novi singl "Jin i Jang"


06.07.2017.

Cactus Jack postoji od decembra 1998. godine i nakon tri godine bavljenja isključivo klupskim svirkama, svirajući samo obrade svetskih rok hitova, bend se odlučuje na korak dalje. Za izdavačku kuću One Records, Beograd, izlazi prvi CD “Discover”( 2002.) sa obradama, koji je predstavljao omaž prethodnom radu. U međuvremenu, bend radi na autorskom materijalu i iste godine  izdaje multi – medijalni maksi singl “Grad” (One Records, 2002.) sa tri autorske pesme i spotom za pesmu “Nekada”. S obzirom na to da su prethodna dva izdanja veoma dobro prošla i da je bend više nego aktivan na živim svirkama, prirodno proističe potreba za većom izdavačkom kućom, koja bi mogla da prati razvoj grupe. 

Godina 2002. je početak još uspešnije karijere, jer su tada svirali kao podrška Ribljoj Čorbi na njihovoj turneji po zemlji, zaključno sa velikim koncertom na Karaburmi (35,000 ljudi). Trend velikih svirki se nastavlja i u 2003. godini kada bend nastupa na EXIT-u 03 (Novi Sad), Beer Fest-u (Kalemegdan, Beograd) i na kraju kao podrška na koncertu grupe Deep Purple na Sajmištu. Za sve to vreme bend nastavlja da svira po klubovima širom zemlje, a te godine je imao preko 70 svirki. Iste godine izlazi još jedan CD „Tribute to Deep Purple“ (One Records, 2003.).

Bend dalje odlučuje da se ozbiljno posveti autorskim pesmama i nakon nekoliko meseci rada i traženja odgovarajuće izdavačke kuće, bend sklapa ugovor sa PGP RTS-om i izlazi album „Natural“ sa 10 autorskih pesama i obradom „Hold me, thrill me, kiss me, kill me“ U2 („Model donjeg veša“), koja je ujedno i prvi singl. Nakon 10 godina uspešne karijere, pet objavljenih CD-ova i preko 500 nastupa, Cactus Jack radi na na svojoj afirmaciji i van prostora Srbije. 
 
2017. godine Cactus Jack objavljuje singl “Jin i Jang” kao digitalno izdanje Metropolis Music.
 
Cactus Jack su:
 
Stevan Birak-Bucko – Gitara, bek vokal
Dragoljub Bogdanović- Paja - Vokal
Dragan Živkovic-Pizzi - Bubnjevi
Miodrag Krudulj - Bas
Mladen Gosić - Klavijature