Menu

AKO IDETE U NJUJORK, POSETITE "BEASTIE BOYS" SKVER


08.09.2023.


Ugao ulica Ludlow i Rivington u Njujorku, gde je snimljena kultna fotografija sa omota albuma  "Paul's Boutique", preimenovan je u čast benda.  Na prigodnoj ceremoniji 9. septembra,  kojom će istovremeno biti obeležena i 50. godišnjica  hip-hopa,  prisustvovaće članovi benda Mike Diamond (Mike D) i Adam Horovitz (Adrock.





"Krštenje" Beastie Boys Square-a označava još jednu prekretnicu u višedecenijskoj vezi benda i grada Njujorka u kome je bend formiran davne 1981. godine, na 17. rođendan pokojnog „MCA“ (Adam Yauch) i gde je ubrzo postao glavna komponenta gradskog hardkor pank undergrounda.

"Paul's Boutique" je nazvan po izmišljenoj prodavnici odeće i u početku zbunio kupce koji su, na neki način,  tražili nastavak kultnog debitantskog albuma benda - "Licensed To Ill". Iako u startu nije imao očekivani uspeh, njegova popularnost je rasla s godinama, te je s pravom hvaljen kao jedan od kamena temeljaca hip-hopa. Njegova reputacija je takođe dramatično porasla - često se naziva „Sgt. Pepper's of hip hop“, ostvario je tiraž od  2 miliona prodatih primeraka i pojavljuje se na listama najboljih svih vremena uključujući TIME, Rolling Stone, Pitchfork, SPIN i mnoge druge.

Posetite naš METROPOLIS SHOP, u ponudi imamo  "Paul's Boutique" i "Root Down" benda Beastie Boys.