Menu
Re Contra (Remaster) - Goblini

Re Contra (Remaster)

Goblini


Metropolis Music

CD / LP

mart, 2018. godine

Goblini su pank rok bend iz Šapca. Muzičku karijeru su započeli 1992. godine, kada su bend osnovali Alen Jovanović ( gitarista), Vladislav Kokotović ( basista) i Branko Golubović ( vokal). Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva "lajv" albuma i jednu kompilaciju. Tokom devedesetih, bili su jedan od najuticajnijih bendova, održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost. U prvoj fazi karijere objavili su 5 albuma: “Istinite priče“ (1994), „Live In KST“ (1995), „U magnovenju“ (1996), „Turneja u magnovenju“ (1998) i „Re Contra“ (1999). Prestali su sa radom 2001. godine i posle gotovo deset godina, vraćaju se na muzičku scenu sredinom 2010. godine. Sa promenjenom postavom, nastavili su sa objavljivanjem novog  materijala. Poslednji album, “Roba s greškom” objavili su krajem 2013. godine. O Goblinima je snimljen i dokumentarni film 2010. godine -  “Ima nas gomila” koji prikazuje celokupnu istoriju benda, njihov početak, razvoj i vrhunac popularnosti.   

Grupa Goblini je  četvrti studijski album Re Contra, objavila za Metropolis Records krajem 1999. godine. Album je snimljen u studiju Akademija i objavljen na kaseti i CD-u. Na ovom albumu gostovali su klavijaturista i prateći vokal Dragoljub Marković, gitarista i prateći vokal Nikola Vranjković ( Block Out), producent i prateći vokal Aleksandar Radosavljević, trubač Bora Veličković, trombonista i prateći vokal Nemanja Kojić i saksofonista Dušan Petrović.

U martu 2018. godine Metropolis Music objavljuje reizdanje albuma “Re Contra” na cd-u i po prvi put na vinilu, u luksuznom pakovanju koje uključuje i poster.


Članovi benda:

Vladislav Kokotović – bas, prateći vokal
Milan Arnautović – bubnjevi
Alen Jovanović – gitara, prateći vokal
Saša Šetka – gitara, prateći vokal
Branko Golubović - vokal

Producent: Aleksandar Acke Radovanović
Snimatelj: Nikola Vranjković
Remaster: Dragan Alimpijević Pik“Studio Road”  (2017)

Spisak pesama:

1.Trag
2.Nostalgija
3.TV
4.Dr. Hoffman
5.Na ivici
6.Ne trebam nikome
7.Telefon
8.Nagrada
9.Daleki put
10. 7
11.Znam
12.Voz

“Davno sam otiš'o 
dugo sam putov'o ja 
hiljade milja 
stotine granica 

Gazio, rušio, palio 
slavio sam 
padao, puzao, plakao 
stigao do dna... “

Daleki put