Menu
On The Shoot - Ice Cream Man

On The Shoot

Ice Cream Man


Metropolis Music

CD

april, 2018. godine

Ice Cream Man je umetničko ime Milomira Lukovića. Kao nekadašnji gitarista i frontmen benda Long Noses, autor je imao prilike da nastupa rame uz rame s velikanima domaće i svetske muzičke scene: Otis Taylor, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov i drugi.

Sa svojim solo projektom učestvovao je na festivalu Arlem, Jazz & Blues Festivalu u Kikindi, nastupao širom Srbije, i osvojio prvu nagradu za autorski rad i izvođenje na festivalu Gašini Akordi.

Naštimovan prema sopstvenim standardima, Ice Cream Man kao one man bend svojom svirkom parira bilo kojem velikom i bučnom bendu. Osim vokala, on svira bendžo, akustičnu i električnu gitaru, cigar box gitaru, usnu harmoniku, perkusije: bas bubanj, doboš, kahon, stomp boks i haj het sa dairom.
Donosi nam stari zvuk delta bluza, ogoljen na potpuno moderan način i sveden na svoje osnove – miks sirovog bluza, kantrija i starinskog folka potpaljen zvucima usne harmonike.

Prvi album pod nazivom “Soul's Walk“  Ice Cream Man je objavio u julu 2016. godine.  
Autorov drugi album  On The Shoot   objavljen je 13. aprila za izdavačku kuću Metropolis Music. Singl "Powerful Man", propraćen spotom, objavljen je kao uvertira za novi album. 
Na albumu se nalazi 9 pesama a  kao specijalni gosti se pojavljuju Žika Jelić i Pera Joe, a tu je i ostatak postave: Miloš Ristivojević, Srđan Stojanović, Hana Vučićević, Marina Milojević, Mirko Tomić i Boris Eftovski.

Spisak pesama:

1. Powerful Man
2. Like Blues
3. One For The Road
4. Wagon Race
5. Time
6. Far Away
7. You Know My Name
8. Daddy Loves You
9. No One Around