Menu
Ne gledajte televiziju - Divlje Svinje

Ne gledajte televiziju

Divlje Svinje


Metropolis Music

CD

mart, 2018. godine

Divlje svinje su pank rok bend iz Novog Sada, osnovan 2016. godine. Članovi benda, Frane, Aleksa i Stevan su već posle prve probe konstatovali da u rukama imaju ono pravo, što su godinama tražili. Nije im trebalo dugo da naprave prve pesme ("Šišanje", "U mojoj glavi", "Ljut, gnevan, iznerviran"), a ubrzo se bendu pridružio i Novelja (basista). Tada je njihova muzička priča počela. Pesme su se ređale jedna za drugom, i sve ono što im se godinama skupljalo i motalo po glavama odjednom je isplivalo na površinu. Kada su završili šesnaestu pesmu i sve dobro uvežbali, ušli su u studio "Alpha" Vladimira Perovića u Novom Sadu i snimili ceo materijal. Zvuk je zasnovan na old school panku, a tekstovi se bave pojavama u našem društvu, mentalitetom ljudi, kao i politikom koja je u značajnoj meri negativno uticala na naše živote.

Pošto je rock'n'roll gotovo neprisutan u domaćim medijima, bend se okreće društvenim mrežama i članovi veći deo promocije vrše sami. Spotom za pesmu "Ne gledajte televiziju" vrlo brzo skreću pažnju na sebe i stiču početnu bazu fanova. Nakon toga počinju sa nastupima od kojih ističu nastupe na "PDF festivalu" u Bačkoj Palanci, "Kontrafestu" u Bečeju, te koncertu "Ispitni rok" u Novom Sadu. U poslednjih godinu dana imali su dvadesetak nastupa širom zemlje. Njihov prvi album prate još tri spota za pesme "Spontano okupljanje", "Ustani" i "Šišanje".

U saradnji sa izdavačkom kućom Metropolis Music su 21. marta 2018. godine objavili album prvenac - "Ne gledajte televiziju".

Članovi sastava:

Aleksandar Pogrmić (glavni vokal i gitara),
Frane Malenica (bubnjevi), 
Stevan Mijučić (gitara i vokal) 
Novelja Korać (bas i vokal)

Spisak pesama:

1. Ne gledajte televiziju
2. Demokratija
3. Lik i delo
4. Ustani
5. Spontano okupljanje
6. Šišanje
7. Kancelar
8. Pališ me
9. Pravila
10. Superheroj
11. Bahatost
12. Jagnjeće brigade
13. Ljut, gnevan, iznerviran
14. Superheroj
15. U mojoj glavi
16. Sada znam

"Ne gledajte televiziju! Misli glavom, a ne guzicom!
Jer sjebaće vam vašu viziju, ne gledajte televiziju!

Informacije iz prve ruke dolaze do tebe
Tabloidi, dnevna štampa, sve je tako sveže
Država nam sija, blista, svuda srećna lica
Koga boli kurac što nam mladi ljudi beže?..."

Ne gledajte televiziju