Menu
Nabukodonosor - Jovan Petrović

Nabukodonosor

Jovan Petrović


Metropolis Music

digitalno izdanje

mart 2017. godine

Jovan Petrović je srpski alternativni umetnik, muzičar i glumac koji se bavi rokenrol muzikom mnogo godina. Njegovu muzičku karijeru čine njegovi originalni autorski projekti kao i saradnja sa raznim muzičkim sastavima (Cor Leonis, Reclam Band, Kum, Boouhall – project, Maske Dr Jobeca, Le Svraka Bizzare, Oružjem Protiv Otmičara, Minstrel, Presing, Kristali, Jovan Petrović and Out of Time). Oprobao se kao autor rok opere pod nazivom “Oni što grabe meso sa stola”, rađene na osnovu antiratnih stihova Bertolda Brehta. Projekat “Nabukodonosor” je novo ostvarenje Jovana Petrovića koje je u digitalnom izdanju objavila izdavačka kuća Metropolis Music, marta 2017. godine. Za svoj projekat, Jovan je rekao:

“Naizgled napredujemo ali smo iznenađujuće stalno na istom mestu. Vavilon se ponavlja u epohama u različitom intenzitetu. Projekat "Nabukodonosor" donosi sliku tog fenomena. Autor koristi savremenu tehnologiju da bi se kroz zvučnu sliku poigrao sa dualizmom arhitip-savremeno, naslanjajući se na poetiku u tekstu.”

Sve tekstove za “Nabukodonosor” napisao je Jovan Petrović, a na nekim numerama se, pored njega, potpisuju i Siniša Popović i Dragan Janković. Ovaj projekat objavljen je kao maksi singl na kojem se nalaze četiri numere. Album je snimljen u studiju “ High Voltage“. 


Članovi sastava: 

Jovan Petrović – vokal,  bubnjevi, sekvencer 
Ivana Miškeljin – prateći vokal u četvrtoj numeri 
Kristijan Hekelj – gitara 
Nikola Bjeković – bas gitara
 
Spisak pesama: 

1. 1000 Faces
2. Nabukodonosor
3. Tomb
4. Cradle of My Soul

„Depplly wreped in it’s hollouness 
At the top of my head 
Cowered with the silk mist
 The window with an eye in the middle. …”  

                  Nabukodonosor